d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kuumat ruokatrendit Thaimaassa juuri nyt

Erikoinen, mutta kestävästi tuotettu trendiproteiini –hyönteiset

Thaimaassa syödään hyönteisiä tietyillä alueilla, mutta suurimmassa osassa ihmisiä ne herättävät silti inhoa. Hyönteiset voivat kuitenkin olla merkittävä proteiinin lähde tulevaisuudessa.

Hyönteiskilo vaatii vain murto-osan rehua naudanlihakiloon verrattuna. Superfoodinakin tunnetut hyönteiset ovat vähärasvaista ravintoa, ja ne sopivat monenlaiseen ruokavalioon.

Friteeratut heinäsirkat ja sirkka-suolakeksit sopivat vaikkapa naposteluun, Starbugs-sirkkajauholla voi valmistaa esimerkiksi pastaa tai leipää, ja salaatinkin voi ryydittää vaikkapa muurahaisen munilla. Jos koko ajatus vielä hirvittää, voi siirtyä suoraan thaimaalaisiin drinkkeihin.

Thaimaalaiset drinkit mocktaileista yrttiviskiin

Uutena trendinä asiakkaita kiinnostaa nyt thai-maustetut drinkit. Moni yrittäjä tukee paikallista tuotantoa sekä kestävää kehitystä juomasekoitusten valmistuksessa. Makuaistiaan voi helliä niin alkoholittomilla kuin rommipohjaisillakin juomasekoituksilla.

Chalong Bay Rum -rommin tuotannossa käytettävä sokeriruoko kasvatetaan 100-prosenttisesti paikan päällä ja juoma valmistetaan paikallisten yritysten voimin, luonnosta huolehtien. Tästä rommista valmistetaan suosittuja thai-maustettuja drinkkejä kuten Spicyrinha, Lady Lychee ja Thai Fling.

Thaimaassa on paljon trendikkäitä drinkkibaareja, joista  osan on tehnyt tunnetuksi Netflix sarjassaan Midnight Asia: Eat. Dance. Dream. Bangkokin Chinatownissa sijaitsee oikea drinkkibaarien keskittymä, näistä erottuu edukseen ainakin Teens of Thailand. Luodakseen persoonallisia juomasekoituksia, paikan omistaja kerää itse käyttämänsä yrtit vuorilta. Jääkylmä Villihunaja Daiquiri on kuuluisa erityisestä raikkaudestaan. Tep Bar hurmaa kattoterassillaan sekä thai-yrttiviskillään. Thaimaalaiset hedelmät ja yrtit ovatkin mainio perusta kaikenlaisille drinkeille.

”Ruokatrendejä tulee ja menee, mutta Thaimaa on aina herkuttelijan yksi suosikkimaista.”

Drinkkibaarit:

thecoloursofthailand.com

Lue myös