d-md-none
Siirry pääsisältöön

Bangkok, Koh Samet vai Hua Hin?

Oletko hakemassa rauhallista ja helppoa rantalöhöilylomaa vai haluatko nauttia kaupungin sykkeestä, Michelin-ravintoloista ja kattoterasseista? Tai ehkä sinua kiinnostaa molemmat, ja haluat kokea ne samalla reissulla? Bloggaajamme hurahti pääsiäisen yli Thaimaahan, ja toi mukanaan roppakaupalla kokemuksia ja upeita valokuvia.

Siirtyminen Bangkokin, Koh Sametin ja Hua Hinin välillä

Nykyään omatoimimatka Thaimaassa on todella helppo suunnitella, kuljetuksista lähtien. Netti on pullollaan taksiyrityksiä, jotka tekevät pitkän matkan siirtymisiä edullisesti. Matka Bangkokista Koh Sametille tai Bangkokista Hua Hiniin kestää muutaman tunnin ja kustantaa noin 60–90 euroa, riippuen taksin koosta. 

Bangkok – ruokamatkailijan paratiisi

Bangkokin ravintolatarjonta on päätähuimaava.

Bangkok on kaupunki, joka elää ympäri vuorokauden ja josta löydät autenttista thaimaalaista ruokaa mihin kellonaikaan tahansa. Rennon katuruoan lisäksi Bangkokista löytyy laaja kattaus hienompia Michelin-merkittyjä ravintoloita. Se onkin täydellinen matkakohde aitoutta etsivälle ruokamatkaajalle tai tähtiä keräävälle kulinaristille.

Michelin-ravintola Nusara 

Ravintola Nusaran herkkuja.

Tämä hurmaava 20-paikkainen ravintola tarjoaa loistavan makumatkan ympäri Thaimaata. Keittiömestari on nimittäin suunnitellut menun niin, että jokaiselta alueelta tulisi hieman jotain – ja myös viinipaketissa olevat viinit ovat thaimaalaisia. Ravintola sijaitsee vielä toistaiseksi parisataa vuotta vanhassa rakennuksessa, ja ruokailusalit ovat pieniä ja intiimejä. Ravintola on kuitenkin jo tämän artikkelin ilmestymisen aikoihin muuttanut viereiseen taloon, isompiin tiloihin, jossa on neljä kerrosta ja panoramanäkymät upealle, vieressä sijaitsevalle palatsille. Tämä kannattaa siis laittaa Michelin-listalle, jos Bangkokiin on suunta.

Värikästä ja aitoa katuruokaa

Chinatownin värikkäät kadut.

Katuruoka on kiistämättä thaimaalaisen kulttuurin kulmakiviä. Katuruoalla on monia tyylisuuntauksia ja se muuttaa muotoaan mitä enemmän kilometrejä ottaa alleen. Varhaisesta aamusta iltamyöhään Bangkokin kaduilla näkyy kauppiaita tuunatuissa ruoka-kärryissään, valmistamassa paikallisia erikoisuuksiaan. Monet suuntaavat Chinatownin vilskeeseen katuruoan perässä, mutta myös loistava paikka löytää todella monipuolisesti ja autenttista katuruokaa, on Jodd Fairs, joka on iltamarkkina ja auki joka päivä kello 18–23. Ehdoton ”must see” seuraavalle matkallesi. 

Bangkokin kattoterassit

Lebua Roof Top.

Bangkokin kattoterassinäkymät ovat sanoin kuvaamattoman upeat. Yksi suositus on Lebua Roof Top Bar, joka on kalliimmasta päästä – mutta ehdottomasti lyhyen piipahduksen arvoinen kokemus. Myös monella hotellilla on kattoterasseja, jotka ovat hieman edullisempia. Kattoterasseille kannattaa aina tehdä varaus!

Koh Samet: rantalomailijan paratiisisaari

Koh Sametin rannat lumoavat kauneudellaan.

Koh Samet on rantalomaa kaipaavalle unelmien täyttymys. Valkoisia hiekkarantoja silmän kantamattomiin, turkoosia ja kirkasta vettä sekä viihtyisiä rantaravintoloita yksi toisensa jälkeen. Hotelleja löytyy jokaisen kukkarolle sopivia ja päiväaktiviteetteja juuri niin paljon tai niin vähän kuin itse haluaa. Täällä voi viettää kokonaisen päivän vain kävellen rannalta seuraavaan, välillä pulahtaen linnunmaidonlämpimään veteen, tai vilvoitellen varjossa kylmän juoman kera. 

Sai Kaew Beach resort

Sai Kaew hotelli.

Sai Kaew Beach resortissa on kolme eri aluetta, joista jokaisella on oma uima-allas. Tämä on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Aamiainen on erittäin runsas, huoneet ja yleiset tilat erittäin siistejä, ja hotellin ravintola aivan upea. Iltaisin ravintolan edustalla rannalla on mahtava tulishow. 

Paradee – the sixth heaven

Paradeen ranta.

Paradee, viiden tähden luksusresortti, on hieman vaativampaan makuun ja reilumpaan kukkaroon sopiva. Tämä on suosittu erityisesti häämatkalaisten joukossa, ja tunnelma hotellin alueella sekä näkymät yksityisellä rannalla on kuin olisit Seychelleillä tai Bora Boralla. Rantaviivaa kävellessä tuntuu kuin olisi taivaassa. Nimi Paradee tuleekin hindujen kirjoituksista ja tarkoittaa kuudennetta taivasta. 

Hua Hin – Thaimaan vanhin rantalomakohde

Hua Hiniin kannattaa matkustaa, jos toiveena on helppous ja palveluiden saatavuus. Koska Hua Hin on Thaimaan vanhimpia rantalomakohteita, on se palveluiltaan erittäin kehittynyt ja ne ovat helposti saatavilla. Hua Hinissa on myös tunnelmalliset iltamarkkinat, ja tämä rantakaupunki on kuuluisa monipuolisesta kala- ja äyriäistarjonnastaan. 

Ban Lat District 

Vieraile Ban Rai Krangin yhteisössä, Ban Lat Districtissä. Aja paikallisella tuktukilla ja vieraile luonnollisesti kasvavilla sokeripalmupelloilla. Opi sokeriruo’on tekijöistä, ja opettele tekemään alueen kuuluisaa jälkiruokaa. 

The Standard, Hua Hin

The Standard-ketjulla on viiden tähden hotelleja ympäri maailmaa, ja Thaimassa niitä löytyy Bangkokista sekä Hua Hinista. Saapuminen The Standardiin on kuin ottaisi aikaloikan 50-luvulle. Hotellin hyvin hoidetulta viheralueelta löytyy myös pusikoihin piilotetut kaiuttimet, joista kuuluu lintujen viserrystä ja muiden eläinten ääniä – ihan kuin olisit keskellä viidakkoa! The Standard Hua Hinissa on kaikki ajateltu viimeisen päälle. Ravintola-maailma on upea, ja erityismaininta rantaravintolan Thai Izakaya-menuulle, joka kannattaa maistella upeiden cocktailien siivittämänä. Allasosastolla on aivan mahtava soittolista, ja allasbaarin miksologit pitävät vaativimmankin asiakkaan tyytyväisenä. 

Baba Beach Club Hua Hin

Baba Beach Club -hotellikompleksissa voi majoittua joko korkeassa tornirakennuksessa upeilla näkymillä, tai voit valita omalla altaalla varustetun rannanpuoleisen sviitin. Käytössäsi on kaksi hienoa uima-allasta, joissa molemmissa on veden päällä kelluvat löhöilytyynyt. Toisen uima-altaan ihanuutena on oma swim up-allasbaari, jossa voit nauttia vilvoittelevasta juomasta suoraan altaalta käsin. 

Thaimaahan kätevästi Qatar Airwaysilla! 

Qatar Airwaysilla on helppo matkustaa Helsingistä Thaimaahan Dohan kautta. Helsingistä lentää Dohaan noin 6 tuntia, jolloin pääsee hetken jaloittelemaan ennen jatkolentoa Bangkokiin, joka vuorostaan kestää noin 7 tuntia. Helsingistä Dohaan lennon operoi Finnair, eli tutusti sinivalkoisin siivin taitetaan matkan ensimmäinen osio!

www.thecoloursofthailand.com

Teksti Titti Myhrberg | Kuvat Elina Engberg

Lue myös