Siirry pääsisältöön

Henkeäsalpaavaan kulttuurimaisemaan aukeaa 100-paikkainen terassi

Yli 100-paikkainen Billnäsin ruukin terassi, Scarlett O’Karis, on kauan haaveiltu uudistus alueelle.

-Monet asiakkaat ovat vuosien varrella toivoneet alueelle terassia, jossa voisi kesäaikaan istuskella. Siitä inspiroituneena aloimme suunnittelemaan kyseistä terassikonseptia. Nyt pitkä odotus vihdoin palkitaan, kun pääsemme avaamaan terassimme, Billnäsin ruukin omistaja Olli Muurainen kertoo innoissaan.

Scarlett O’Karisin keittiöpäällikkö Mike Kokkonen on salainen superstara, joka toimii johtoasemassa myös Billnäsin ruukin ravintolassa. Kaikista kriittisemmätkin asiakkaat lähtevät Kokkosen ruokapöydästä hymyissä suin ruokaa kehuen. Yhdessä Muuraisen kanssa Kokkonen on suunnitellut menun myös uudelle terassille. 

Terassin ruokamaailma sekä sisustus on saanut vaikutteita Etelävaltioiden kulttuurista. 

-Intohimonani on aina ollut grillailuun ja avoimeen tuleen liittyvä ruuanlaitto. Olli taas on tykästynyt Etelävaltioiden tyyliin. Päätimme yhdistää nämä kaksi mieltymystä ja rakentaa ruokalistan sekä sisustuksen niiden pohjalta, Mike Kokkonen kertoo.  

Kaikki annokset tehdään terassilla sijaitsevassa näyttävässä grillikeittiössä. Ruokalistalla nähdään grillattuna liha-, kala- ja kana-annoksia sekä vastapainoksi Etelävaltioille tyypillisiä salaatteja, joissa on käytetty kotimaisia tuoreita vihanneksia. Kaikki ruuat valmistetaan hyvistä ja tuoreista raaka-aineista. Listan yhdeksi päätähdeksi nousee suussa sulavat ribsit, jotka savustetaan ulkona sijaitsevassa savustuspöntössä.

Pandemia-aika käytettiin alueen eheyttämiseen

Uuden terassin lisäksi Billnäsin alueelta löytyy sisätiloissa toimiva ravintola, 25 hotellihuonetta sekä kesäkauppoja ja historiareittejä. 

Henkeäsalpaavaa kulttuurimaisemaa on viimeisen vuoden aikana ehostettu ja siellä on suoritettu niitä rakennus- ja korjausprojekteja, jotka ovat vuosien varrella jääneet tekemättä. Alueelle on muun muassa tehty kevyen liikenteen väyliä sekä polkuja.

-Alue on niin sanotusti puhjennut kukkaan – tällä kesäkaudella kaikki on uutta, Muurainen kommentoi. 

Lue myös