d-md-none
Siirry pääsisältöön

Krakovan parhaat nähtävyydet

Varaa hotelli Krakovaan

Krakovan historiallinen keskusta 

Krakovan pääaukio Rynek Główny. Kuva: Shutterstock.

Krakovan historia ulottuu aina keskiajalle asti ja näistä ajoista on yhä jäljellä useita kauniita rakennuksia. Krakovan historiallinen keskusta oli ensimmäinen puolalainen kohde, joka kirjattiin Unescon maailmanperintöluetteloon. Keskustassa oleva aukio (Rynek Główny) on Euroopan suurin keskiaikainen kaupunginaukio.

Wawelin kuninkaallinen linna

Näyttävä Wawelin linna ilta-auringossa Krakovassa.

1300-luvulla rakennettu Wawelin kuninkaallinen linna on yksi Puolan tunnetuimmista linnoista. Vuosisatojen ajan kuninkaiden asuinpaikka ja Puolan valtiollisuuden symboli on nyt yksi maan tärkeimmistä taidemuseoista. Museo sisältää vaihtuvia ja pysyviä näyttelyitä kuten maalauskokoelmia, mukaan lukien kokoelma italialaisia renessanssimaalauksia. Wawelin kuninkaanlinnan kokoelmat ovat myös esillä useissa museon pysyvissä näyttelyissä, jotka esittelevät kuninkaallisen asunnon historiallisen ilmeen 1500-1700-luvuilla.

Oskar Schindlerin emalitehdasmuseo

Krakovassa sijaitseva museo kertoo saksalaisten miehitysajasta Krakovassa toisen maailmansodan aikana, sekä juutalaisten kohtalosta tuona aikana.

Museorakennuksessa toimi vuosina 1940-1944 saksalaisen liikemiehen Oscar Schindlerin omistama emalitehdas, jossa hän auttoi tehtaan juutalaisia työntekijöitä välttämään joutumisen keskitysleirille. Tarina on tullut tunnetuksi elokuvasta Schindlerin lista, joka on myös osittain kuvattu tällä tehtaalla.

Czartoryski Museo

Czartoryski museo. Kuva: Shutterstock.

Krakovan historiallinen kansallismuseo avattiin virallisesti vuonna 1878. Alkuperäisen kokoelman perusti prinsessa Izabela Czartoryska Puławyssa vuonna 1796. Museon tunnetuin maalaus on yksi Leonardo da Vincin tunnetuimmista teoksista, Nainen ja kärppä.

Illuusiomuseo Krakil

Illuusiomuseossa illuusiot kohtaavat tieteelliset keksinnöt ja taiteen: fysiikka ja optiikka ovat esillä yhdessä salaperäisten taideteosten ja klassisten arvoitusten kanssa. Poikkeuksellista opetuskokemusta rikastaa interaktiivinen viihde – valolla piirtäminen, varjojen luominen ja unohtumattomia hetkiä ylösalaisin käännetyssä maailmassa.

Rynek Underground

Neljä metriä Krakovan pääaukion alapuolella sijaitseva Rynek Underground on ainutlaatuinen museo. Se vie vierailijat läpi kaivettujen keskiaikaisten kauppiaiden kojujen ja muiden Krakovan kauppatorin alapuolella olevien huoneiden välillä.

Museo sisältää multimedianäyttelyitä, videoita ja keskiaikaisia ​​esineitä, jotka tutustuttavat Krakovan keskiaikaan.

Tiedekeskus WOMAI

WOMAI:ssa tiede ja aistit ovat läsnä, kun tilan ensimmäinen ”Into the Darkness” – näyttely on matka pimeydessä. Täydellisen pimeyden vuoksi voit hetken kuvitella millaista on olla sokea ja huomata kuinka muut aistit heräävät henkiin. Toinen näyttely on ”Into the Light”, joka on värien sokkelo, valopeleillä ja hauskanpidolla maustettu kokemus.

Jagiellonian yliopiston museo – Collegium Maius

Collegium Novum – Jagiellonian yliopiston päärakennus. Kuva: Shutterstock.

Jagiellonian yliopisto on Puolan vanhin yliopisto ja se kutsuu sinut vierailemaan museoissaan, jotka ovat todellinen tiedon aarre. Mielenkiintoisia kokoelmia, mielenkiintoisia tarinoita ja yllättäviä näyttelyitä. Alueelta löytyy myös kaunis kasvitieteellinen puutarha, joka on näkemisen arvoinen.

Nykytaiteen museo MOCAK

Vuonna 2011 avatun Krakovan nykytaiteen museo MOCAK:in ohjelmaan kuuluu uusimman kansainvälisen taiteen, koulutuksen sekä tutkimus- ja julkaisuprojektien esittely. Museon kaksi tärkeintä tavoitetta ovat esitellä viimeisen 20 vuoden taidetta sodanjälkeisen avantgarden ja konseptualismin kontekstissa sekä selittää taiteen luomisen tunnetta osoittamalla sen kognitiivisia ja eettisiä arvoja ​ja yhteyksiä arkeen.

Kazmierz juutalaiskorttelit

Kazmierz eli Krakovan juutalaiskortteleilla on synkkä historia, mutta nykyään alue ihastuttaa viihtyisyydellään ja on pullollaan baareja, pieniä kahviloita ja ravintoloita.

Lost Souls Alley

Lost Souls Alley on kokemus, jonka vain todellisen kauhun ystävän kannattaa ottaa vastaan. Pakohuone tyylisesti Lost Souls Alleylla on eri tasoisia ”kauhukäytäviä”, jossa oman ryhmän kanssa toimitaan yhdessä vastaan tulevia kauhuja vastaan.

Varaa hotelli Krakovaan

Lue myös