Siirry pääsisältöön

Finnlinesilla on paljon hyviä uutisia merimatkaa suunnitteleville

Varustamoyhtiö Finnlinesin uudet Superstar-luokan laivat tarjoavat makunautintoja tyylikkäässä ravintolamaailmassa, spa-elämyksiä panoraamaikkunasta avautuvalla merinäköalalla sekä rauhaa huokuvat yksityistilat. 

Finnlines on monelle tuttu rahtiliikenteestä, mutta yhtiö palvelee myös henkilömatkustajia. Finnlinesin matkustajapalveluiden johtaja Marco Palmu kertoo yhtiön tehneen satojen miljoonien eurojen laivahankinnat, ja Suomen ja Ruotsin väliseen liikenteeseen saadaan kuluvana vuonna kaksi uutta Superstar-luokan rahti-matkustaja-alusta. 

– Finnlinesin matkustajaliikenne ottaa harppauksen eteenpäin, kuvaa Palmu. 

Tällä hetkellä Naantali-Långnäs-Kapellskär-reitillä liikennöiviin Finnlinesin laivoihin sopii 550 matkustajaa, uusiin laivoihin tuplasti enemmän, peräti 1100 matkustajaa.

– Myös matkustajamukavuus tuplataan. Matkustajille suunnattuja palveluja on tällä hetkellä yhdellä kannella, uusissa laivoissa niille on varattuna kaksi kantta. 

Yhtiö ei jatkossakaan lupaa viihdehälyä laineilla, vaan sen sijaan rauhallista ja sujuvaa merimatkaa viihtyisässä ympäristössä. 

– Uudet tilat on suunniteltu yhteistyössä Vertti Kiven kanssa. Saaristo-meri on otettu huomioon myös sisustuksessa, uusien laivojen ilmeestä silmin nähden innostunut Palmu kertoo. 

Matkasta voi nauttia myös ilman hyttiä. Uusissa laivoissa on laadukas businesslounge panoraamaikkunalla. Palmu arvelee, että myös peräti 400-neliöinen ympäri vuoden käytössä oleva katettu ulkoterassi uusien alusten katolla saa suuren suosion. 

Vastavalmistuneet laivat tulevat liikenteeseen syksyllä, mutta Palmulla on iloisia uutisia lapsiperheille jo tulevalle kesälle.

– Suomen ja Saksan välisellä reitillä on jo ollut ohjelmaa lapsille. Kesällä 2023 ohjelmaa on myös Suomen ja Ruotsin väliä kulkevilla Finnlines-laivoilla.

Meriteemainen ohjelma on saanut Palmun mukaan paljon kiitosta lapsiperheiltä. Merimatka sujuu joutuisasti ja siitä jää koko perheelle mukavat muistot. Vaikka hetket laivalla on usein Finnlinesin aluksilla matkustaville perheille vain osa matkaa, myös niistä tulee voida nauttia täysillä yhdessä, Palmu pohtii.  

Lapsiperheet on huomioitu syksyllä liikenteeseen tulevissa laivoissa myös siten, että laivoissa on jopa kuudelle matkustajalle tilat tarjoavia 25 neliön perhehyttejä sekä uudenlaisia lasten leikkitiloja.

Kannelle on tehty yhteistyössä kokeneen suomalaisen leikkipaikkavalmistajan Lappsetin kanssa turvallinen katettu ulkoleikkitila tähtien alle. 

– Ravintolaan suunnitellaan oma alue perheille ja lapsille rakennetaan sisäleikkipaikka kapteenileikkeihin, Palmu kertoo. 

Finnlines tarjoaa uusissa laivoissa oman vaihtoehtonsa myös heille, jotka haluavat yhdistää merimatkaan kokouksen, seminaarin tai muun yksityistilaisuuden. Merellä vietetään myös ikimuistoisia juhlia.  

– Kokoukset, virkistyspäivät ja juhlat saavat arvoisensa puitteet ja kaikki viihtyvät. Isot kuuden henget hytit ovat omiaan myös kaveriporukoille. 

Alati vaihtuva saaristomaisema luo yksityistilaisuuksia varten suunniteltuihin tiloihin omanlaisensa tunnelman ja viihtymistä voi jatkaa spa- tai ravintolamaailmassa. 

Palmu tietää monen matkustajan valitsevan Finnlinesin siksi, että laivoilla on lemmikkihyttejä. Uusilla laivoilla voi tulevaisuudessa matkustaa lemmikin kanssa ilman hyttiäkin.

Finnlinesin reitit kulkevat Naantalista Ahvenanmaalle ja Ruotsiin saaristomaisemareittiä pitkin sekä Suomesta Saksaan. 

Suomen ja Ruotsin väliseen liikenteeseen tulevat uudet laivat seilaavat Suomen lipun alla. Finnlinesin laivoilla matkustava voi iloita aina myös siitä, että samalla kuljetetaan rahtia ja näin ollen laiva liikkuu myös Suomen taloutta palvellen. 

– Yhdistämällä rahtikuljetukset matkustajaliikenteen kanssa ja huolehtimalla siitä, että laivat ovat täynnä, sekä tavara että ihmiset matkustavat kestävästi, Palmu toteaa. 

Vastuullisuus on huomioitu myös uusien laivojen suunnittelun kaikissa vaiheissa, niin pintamateriaaleissa, kalustuksessa, työvaatteissa kuin teknisissä ratkaisuissa.

Teksti: Tiina Örn

www.finnlines.com

Lue myös