Siirry pääsisältöön

Matkatoimisto Helin Matkat räätälöi unelmiesi lomamatkan

– Päivät kuluivat siivillä. Viimeisenä iltana meillä oli hotellin puolesta lahja vastanaineille. Vaahtokylpy tuikuin ja tuoksuvin kukkasin koristeltuna sekä illallinen kahdestaan omalla patiollamme. Tämä teki ihanan viimeisen silauksen häämatkaamme, muistelee Helin Matkojen asiakas Mauritiukselle suuntautunutta häämatkaansa.

Matkan suunnittelu alkoi puoli vuotta ennen häitä. Kun tärkeä päivä koitti, kaikki oli valmista ja kahden viikon loma paratiisisaarella oli edessä täynnä ennen kokemattomia elämyksiä.

– Laadukkaan matkan järjestäminen perustuu pitkään kokemukseemme. Kohteiden tuntemus tuo mukanaan tärkeää sisäpiirin tietoa. Tiedämme, mistä kerromme, sillä henkilökuntaamme käy vuosittain itse tutustumassa valtaosaan kohteistamme, perustelee onnistumisia Helin Matkojen toimitusjohtaja Toomas Tärk.

Laadukkaan matkan järjestäminen perustuu pitkään kokemukseemme.

Helin Matkojen järjestämistä häämatkoista monet suuntautuvat kauas Intian valtameren tai Tyynenmeren saarille. Tarjolla on luksuskohteita ja romanttisia piilopaikkahotelleja eri puolilla maailmaa. 

Häämatkalle voi luoda hohtoa vaikkapa paremman luokan istumapaikoilla lentokoneessa, VIP-lähtöselvityksellä, unohtumattomilla retkillä tai samppanjakylvyillä. Itse vihkiminenkin voidaan suorittaa ulkomailla matkan aikana.

– Häämatkan voi aloittaa saman tien vihkimisen jälkeen. Paikan päällä yhteistyökumppanimme järjestävät tarvittaessa asiakkaalle kaiken valmiiksi. Mikä voisi olla sen helpompaa?, Tärk naurahtaa.

Kasvaneen matkailun myötä suomalaiset osaavat vaatia laatua ja palvelua. Hyvä ruoka ja tasokkaat ravintolat täydentävät elämyksiä. Ruoka on yksi tärkeimmistä matkakohteiden valinnoista tänä päivänä.

– Suomessa hieman tuntemattoman Vietnamin katukeittiöt ja ravintolat tarjoavat unohtumattomia makukokemuksia. Samoin Intian Valtameren ja Karibian saarten rantaravintoloiden merenelävät sekä Lähi-idän mausteiset ja Japanin eksoottiset keittiöt ovat koettavissa matkoillamme, Tärk luettelee.

ruokaelämysten perässä matkustetaan
Ruoka ja uusien ruokakulttuurien kokeminen ovat monelle syy matkustaa.

Toomas Tärk muistuttaa, että oma maanosamme Eurooppa tarjoaa valtavasti hurmaavia rantalomakohteita. Välimeren lisäksi rantaelämästä voi nauttia Atlantin ja Itämerenkin rannoilla. Niiden lisäksi Helin Matkoilla on tarjolla kiehtovia kaupunkeja, vanhoja ja uusia kulttuurikohteita sekä erilaisia aktiviteetteja.

– Eurooppa on täynnä mahdollisuuksia. Tarjonta on meitä lähellä, ja eri paikkoihin voi tehdä lyhyemmänkin matkan ilman aikaeron tuomia rasitteita.

Joet ovat ikivanha kulkumuoto Euroopassa. Niitä myöten pääsee tutustumaan kätevästi vanhan mantereen sydänmaihin ja kulttuurikaupunkeihin. Tasokkailla jokilaivoilla voi rentoutua ja paneutua nähtävyyksiin sekä erilaisiin teemoihin ja monipuoliseen ohjelmaan, joita risteilyillä on tarjolla.

Croisi Europe -varustamon jokilaivat kulkevat yli 15 eri joella Euroopassa. Suosittuja ovat Ranskan Seine ja Rhone, Portugalin Douro, Espanjan Guadiana ja Guadalquivir sekä Italiassa Po ja Venetsian kanavat. Lisäksi rannikkoristeilyjä järjestetään muun muassa Kroatian rannikolla Adrianmerellä.

Laajasta tarjonnasta löytyy ylellisiä junamatkoja halki Afrikan savannien, kalastus- ja sukellusreissuja eteläisten merten paratiisisaarille, risteilyjä Välimerellä ja Karibialla sekä harrastematkoja golf- ja patikointikohteisiin.

Helin Matkoille vastuullinen ja kestävä matkailu on kunnia-asia. Tärk muistuttaa, että asiakkaan kanssa yhdessä suunnitellessa luonnon ja ympäristön huomioiminen on mukana heti alkuvaiheessa, oli sitten kyseessä yksittäinen lomamatka tai ryhmälle räätälöity reissu.

– Eri puolilla maailmaa tarjolla valtava kirjo hyvinvointiin ja terveyteen keskittyviä matkailupalveluja. Uusi ympäristö ja erilainen ilmanala virkistävät jo sinällään. Monille rentoutumiseen riittävät vain lepo ja kiireettömyys. Lomalla on kuitenkin aina tärkeintä päästä irti arjesta, Tärk pohtii.

Lomalla on kuitenkin aina tärkeintä päästä irti arjesta, Tärk pohtii.

Thaimaan Koh Samui -saarella sijaitseva hyvinvointikeskus Kamalaya sekä Alicanten läheisyydessä Espanjassa sijaitseva SHA Wellness Clinic ovat esimerkkejä tasokkaista kohteista. Mauritius Intian valtamerellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia hyvinvointimatkalle.

– Suosittelen esimerkiksi suositella Mauritiuksen etelärannikolla sijaitsevaa Shanti Mauricea, jossa on tarjolla useita erilaisia hoito- ja hemmottelupaketteja, Tärk sanoo.

Helin Matkojen toimistot palvelevat Jyväskylässä ja Helsingissä. Kaikki lomat räätälöidään perinteisesti jokaisen asiakkaan toiveita huomioiden. Kattavilta verkkosivuilta voi lähteä suunnittelemaan lomamatkaa tutustumalla upeasti esitettyihin kohteisiin ja lomalaisten matkakertomuksiin.

– Sen jälkeen vain soitto tai käynti toimistollamme, ja unelmien loma on yhden askelen lähempänä.

Vietnamin turkoosinsininen meri
Upeassa Vietnamissa riittää koettavaa.

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Viisi Tähteä Median ja Helin Matkojen kanssa.

Teksti: Heikki Kähkönen

Lue myös