Siirry pääsisältöön

Matka menneisyydestä luksukseen: Turun Hotel Kakola

Tämä ainutlaatuinen majoituspaikka kätkee sisäänsä paitsi ylellisen oleskelukokemuksen myös mielenkiintoisen historian, joka juontaa juurensa aina 1800-luvulle asti.

Historiaa ja tunnelmaa

Hotel Kakola sijaitsee entisessä Kakolan vankilassa, joka oli käytössä vuosina 1853-2007. Tämä historiallinen rakennus on nyt saanut uuden elämän hotellina, säilyttäen samalla vanhan vankilan arkkitehtuurin ja tunnelman. Astuessani sisään, tuntui kuin olisin matkustanut ajassa taaksepäin, mutta samalla ympärilläni oli modernin hotellin mukavuudet.

Huonetyypit ja niiden ainutlaatuisuus

Hotel Kakolan huonetyyppejä löytyy aina tyylikkäistä perushuoneista ylellisiin sviitteihin. Huoneet ovat sisustettu tyylikkäästi ja huomioitu on kiinnitetty yksityiskohtiin. Jokainen huone tuntuu olevan oma tarinansa kertomisen arvoinen. Me vierailimme karvaisten kavereitten kanssa, joten meidän sijoitettiin Pet Wing-osastolle.

Huoneessa koiria odotti oma herkkupaketti, juomakulho sekä oma pallo leikkimiseen.

Huoneet ovat hiljattain rakennetut, joten kylpyhuoneet oli upouusi, tyylikäs ja freesi. Sänky todella mukava, ja huoneesta löytyi kaikki tarvittava. Ainoan miinuksen sai meidän makuun väärässä lämpötilassa oleva ilmastointilaite, jonka lämpötilaa ei pystynyt itse säätämään.


Hotel Kakolan Ravintola Ruben
, baari Hilarius sekä kesäterassi Riviera

Hotel Kakolasta löytyy myös oma ravintola nimeltä Ruben, sekä kesäterassi Riviera, josta saa kuulemma Turun herkullisimpia pitsoja. Tähän en voi ottaa kantaa, koska emme niitä ole päässeet maistamaan. Mutta jos käyt, niin lähetä ihmeessä meille palautetta miltä maistui. Hotellibaari Hilarius oli todella tunnelmallinen ja viihtyisä – ja oluthanoissa oli luonnollisesti oman panimon olutta tarjolla.

Kakolan mäki ja sen palvelut

Kakolan mäen alue on jo elämys itsessään, ja sinne kannattaa myös suunnata vaikka ei yöpyisikään hotellissa. Mäeltä löytyy tunnetun Kakolan ruusun lisäksi ihanan tunnelmallinen tap room, juurileipomo, matkamyymälä ja luonnollisesti myös oma panimo. Myös museo löytyy, sekä opastettuja Kakolan kierroksiin voi osallistua päivittäin.

Kakola Spa ja Kakolan Ruusu

Kakola Spa:ssa on tarjolla monipuolisia hoitoja ja saunoja, jotka ovat saunaentusiastien unelma. Tarjolla on perinteisiä suomalaisia saunoja, höyrysauna sekä infrapunasauna, jotka kaikki tarjoavat omanlaisensa rentoutumiskokemuksen. Kakola Span hoitomenussa on tarjolla erilaisia hierontoja, kasvohoitoja, ja muita hemmotteluhoitoja, ja hoitohuoneet ovat rauhallisia ja hiljaisia.

Erityismainnan saa kylpylän ravintolatoiminta, jota pyörittää palkittu Kakolan Ruusu. Tämän myötä sekä henkilökunta että juoma- ja ruokalista tuovat luksusta kylpyläkokemukseen. Me nautimme shampanjaa ja söimme ostereita allasbaarista – en voi sanoa että olisin kokenut samaa tarjoilua missään toisessa allasbaarissa Suomessa! Ja osterit olivat todella herkullisia, tuoreita ja laadukkaita – Kakolan Ruusun tasoisesti.

Valokuvia meillä ei valitettavasti ole kylpylästä, koska siellä on valokuvauskielto. Mikä myös tekee vierailusta intiimimmän ja viihtyisemmän.

Kakolan kylpylään voi tulla myös vaikka ei yöpyisi hotellissa.

Aamupalan aarreaitta Hotel Kakolassa

Aamuni Hotel Kakolassa alkoi herkullisella aamupalalla, joka tarjosi laajan valikoiman paikallisia herkkuja. Ateriat tarjoiltiin hotellin entisessä vankilan ruokailusalissa, joka säilyttää edelleen alkuperäisen tunnelmansa. Täällä aamiaisensa nauttiminen tuntuu kuin olisi osa paikallista historiaa. Aamukahvit ja mehut tarjoillaan vankilatyyliseen tapaan metallimukeista.

Tarjolla on laaja valikoima paikallisia leivonnaisia, tuoreita marjoja, ja paikallista juustoa. Erityismaininta kuuluu myös hotellin omille hilloille, jotka tekevät leivästäsi täydellisen makumatkan. Aamupalapöydästä löytyy laaja valikoima tuoreita hedelmiä, jogurtteja ja terveyspommeja, jotka takaavat energisen alun päivälle.

Erityisruokavaliota noudattaville on tarjolla monipuolinen valikoima gluteenittomia ja vegaanisia vaihtoehtoja.

Kaiken kaikkiaan Hotel Kakola on todellinen helmi Suomen hotellikartalla. Se yhdistää taitavasti menneisyyden ja nykyisyyden tarjoten vierailleen unohtumattoman elämyksen. Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka etsivät hotellia, joka ei ole vain majapaikka, vaan elämys.

Kuvat on ottanut Toptaste-kuvaaja Elina Engberg

Tekstin on kirjoittanut Titti Myhrberg

Lue myös