d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kuru Resort tarjoaa laatua, luonnonrauhaa, rentoutumista

Kun haluat itsellesi aikaa, rauhaa ja palautumista arjen haasteista, rantasalmelainen Kuru Resort tarjoaa tätä kaikkea. Aikuisille suunniteltu lomaparatiisi on myös täydellinen kohde romanttiselle viikonlopulle kahden kesken.

– Puitteet on suunniteltu nimenomaan rauhoittumista varten, kertoo markkinointipäällikkö Niina 
Redsven

– Mukavat ja modernit villamme tarjoavat kaiken tarpeellisen minilomaa varten. Rentoon fiilikseen siirtymistä auttaa lomaan kuuluva ohjattu rentoutus- tai joogatunti. Lisää hyvää oloa voi tankata rantasaunoistamme, ja avovesiuinnin ystävät voivat pulahtaa viereisessä järvessä vuoden ympäri.

Kurussa rentoutumiseen kuuluu myös luonto ja alueen pihasta lähtee luontoreittejä, jotka kiertelevät upeissa Saimaan maisemissa. Aktiivisempaa liikuntaa kaipaavat voivat käyttää hyväkseen viereisen Järvisydämen monipuolisia aktiviteettipalveluita.

Rauhoita mielesi tunnelmallisissa villoissa

Kahden hengen lomailu alueen villoissa onnistuu miellyttävän väljästi. Kussakin mökissä on lasinen näköalaseinämä, ja voit valita ikkunanäkymäsi joko resortin tai järven suuntaan.

Lisätunnelmaa huoneisiin tuovat takat. Saunatiloissa on kylpyamme vedessä lekottelua varten, ja terassi tarjoaa miellyttävän vilvoittelutilan. Lomiin kuuluva aamiainen tuodaan aina villaan, joten sen voi nauttia omassa rauhassa sisällä – vaikka sängyssä – tai terassilla linnunlaulussa.

Alueen päärakennuksesta löytyy day spa ulkoporeammeella ja höyrysaunalla, ohjattuja rentoutumistunteja sekä Ravintola Solitary.

Pieni katkos luonnonrauhassa hellii mieltä ja kehoa.

– Luonnon keskellä ollessa vastuullisuus on olennainen asia toiminnassamme. Villat on rakennettu valmiiksi tehtailla, joten raskailta maanmuokkausoperaatioilta on säästytty. Talotekniikassa hyödynnämme maalämpöä ja pitkälle vietyä automatiikkaa, jonka avulla esimerkiksi energiankulutuksemme myötäilee kulloistakin tarvetta eikä hukkaa synny.

Solitary tarjoaa maailman mauilla sävytettyä lähiruokaa

– Ympäröivä luonto tarjoaa meille parhaat mahdolliset raaka-aineet, toteaa ravintola Solitaryn keittiömestari ja omistaja, Remi Trémouille

– Saamme lähialueilta lähes kaiken tarvittavan tuoreena ja herkullisena.

Ennen Rantasalmea ranskalaissyntyinen Trémouille on hakenut vaikutteita eri ruokakulttuureista ravintoloissa aina Australiaa myöten, mutta kotimaahan palattua paikallinen ruokakulttuuri alkoi kiehtoa entistä enemmän.

Solitaryn annoskuva.

– Rikas ruokaperinteemme on unohdettu miltei kokonaan, hän pahoittelee. 

– Metsissämme kasvaa mitä mainioin valikoima puhtaita, maukkaita raaka-aineita, mutta niiden hyödyntäminen on nykyajan ihmiseltä lähes unohtunut.

Solitaryn ruokalista nojaa vahvasti paikalliseen tarjontaan, mutta kansainvälisellä kokemuksellaan Trémouille myös höystää perinteisiä raaka-aineita toisinaan yllättävillä, eksoottisilla mauilla. Pohja on kuitenkin aina supisuomalainen.

–  Tuottajat ovat lähiympäristössämme: villiyrtit kasvavat missä vain, Järvi-Suomen vesistöt tarjoavat maistuvia vaihtoehtoja teollisesti kasvatetulle lohelle. Lähikylistä löytyvät lammasfarmit ja Länsi-Ylämaan karjaa kasvattavat tilat.

– Myös oma henkilökuntamme on aktiivista: esimerkiksi kokkimme Samuli käy metsällä ja toimittaa ravintolaan rusakot, Sirkka-Liisan keräämillä horsmankukilla ja villiyrteillä höystämme menun annokset.

Ravintola Solitaryn ravintolasali.

Solitaryn ruokatarjonta elää vahvasti sesongin mukaan: pöytään katetaan sitä, mitä luonto kulloinkin tarjoaa. Kiinteän menun puuttuessa ravintolalla on vapaammat kädet seurata vuodenkiertoa ja hyödyntää kulloinkin tarjolla olevia raaka-aineita.

– Emmekä heitä mitään ylijäänyttäkään pois, vaan fermentoimme, pikkelöimme ja säilömme kaiken minkä vain voi, toteaa Trémouille.

Korkealla mäellä, lähes puunlatvojen tasalla sijaitseva Solitary suurine ikkunoineen luo tunnelmalliset puitteet illalliselle, joka kruunaa Kuru Resortissa vietetyn rauhallisen päivän.

Teksti: Kaisa Mäntyranta

. . .

Kuru Private Resort

Kuruntie 22, 58900 Rantasalmi

www.kururesort.com

Lue myös