d-md-none
Siirry pääsisältöön

Wroclawin parhaat nähtävyydet

Yhdistimme voimamme Visit Polandin kanssa ja nyt esittelemme Wroclawin parhaat nähtävyydet.

Wroclawin Vanhakaupunki

Wroclawin keskipiste on Stare Miasto, Vanhakaupunki, jossa on yksi Euroopan suurimmista markkina-aukioista. Markkina-aukio eli Rynek toimii hyvänä kohtauspaikkana Vanhassakaupungissa ja se on täynnä ravintoloita, kauppoja, museoita ja historiaa. Vanhassakaupungissa pääset ihailemaan myös toisessa maailmansodassa tuhoutuneiden rakennusten jälleenrakennustöiden aikaansaannoksia.

Wroclawin tontut

Wroclawista löytyy tonttupatsaita ympäri kaupunkia.

Wroclaw on tonttujen kaupunki! Wroclawissa kannattaa suunnata katse välillä alas ja yksityiskohtiin, sillä kaupunki on täynnä pieniä kääpiöpatsaita. Vuonna 2020 kaupungissa oli 360 tonttuhahmoa. Tontut liittyvät puolan historiaan ja ovat nykyään Wroclawin symboli. Wroclawin tonttujen etsintään on perustettu appi, joka on hauska aktiviteetti niin aikusille kuin lapsillekkin.

Wroclawin eläintarha Africarium

Wroclawin eläintarhassa asuu yli 12 000 eläintä, jotka edustavat 1 100 lajia aina koralliriutan upeista kaloista, pingviineihin ja manaateista krokotiileihin. Eläintarhan tavoitteena on suojella kriittisesti uhanalaisia ​​eläinlajeja.

Näköalapaikka – Sky Tower 

Sky Tower rakennus pilkistää pilvien seasta.

Wroclawin ensimmäinen pilvenpiirtäjä löytyy Krzykin kaupunginosasta. Lasitettu näköalapaikka sijaitsee tornin toiseksi viimeisessä eli 49. kerroksessa ja sieltä pääsee katselemaan maisemaa noin 200 metriä maanpinnan yläpuolella. Tornissa kannattaa käydä ihastelemassa kaupungin länsi- ja pohjoisosia, jotka näkyvät sieltä täydellisesti sekä upeaa Ślęża-vuorta.

Ostrow Tumski – katedraalisaari

Ostrów Tumski on Wroclawin vanhin osa Lounais-Puolaa ja se oli aiemmin saari Oder-joen haarassa.  Tämän entisen saaren tärkein nähtävyys on Pyhän Johannes Kastajan katedraali, joka ihastuttaa näyttävyydellään. 

Panoraama Racławicka

Racławickan panoraama on 114 metrin levyinen panoraamamaalaus Racławickan taistelusta. Taistelu käytiin vuonna 1794 ja siinä vastakkain olivat venäläiset ja puolalaiset. Puolalaisten saavutettua voiton, taistelu nousi tärkeäksi kansalliseksi itsetunnonkohottajaksi. Maalaus on maalattu 1894 taistelun 100-vuotisjuhlan kunniaksi pyöreän malliseen huoneeseen taidemaalareiden Jan Stykan ja Wojciech Kossakin toimesta.

Multimedia suihkulähde

Multimedia suihkulähde, joka sisältää vaihtuvia valoja, videota ja musiikkia. Takana näkyy Centennial Hall, joka listattiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 2006.

Wroclawin multimedia suihkulähteessä on joka päivä 8 päiväesitystä ja 3 iltaesitystä erityyppisillä valoilla, videoilla ja musiikilla. Suihkulähdettä ympäröivä alue on myös näkemisen arvoinen, koska historiallinen Wroclawin pergola ympäröi suihkulähdettä ja koostuu 750 pylväästä, jotka on peitetty viiniköynnöksillä. 

Japanilainen puutarha

Japanilaisessa puutarhassa on ainutlaatuinen tunnelma.

Japanilainen puutarha on suosittu kävelykohde Wroclawissa. Puutarhasta löytyy satoja erilaisia kasveja, puita, kukkia ja pensaita. Alueelta löytyy myös japanilaisia rakennuksia ja lampi, jossa uiskentelee karppeja ja muita kalalajeja.

Miniatyyrimaailma Kolejkowo 

Miniatyyrimaailmassa näytetään upeaa Ala-Sleesian aluetta ja toistetaan todellisuus mahdollisimman tarkasti sekä esitellään miniatyyriasukkaiden elämää erilaisissa arjen tilanteissa. Kolejkowossa näemme maaseudun elämää, seuraamme turisteja vuoristoretkillä, osallistumme pelastusoperaatioon, näyttelemme metsänvartijoita, hiihtäjiä, kauppiaita, rakennustyöläisiä, sirkustaiteilijoita ja auringonottajia.

Kolejkowo-nähtävyys sijaitsee Wroclawin korkeimmassa rakennuksessa Sky Towerin ensimmäisessä kerroksessa.

Hydropolis

Kaikki alkaa vedestä! Hydropolis on vesitietokeskus, jossa opetus yhdistyy moderniin näyttelymuotoon. Hydropolis on paikka, jossa multimedia, interaktiiviset installaatiot ja teknologiat näyttävät veden potentiaalin aina kaupungeissa, syvyyksissä, ilmakehässä ja jopa ihmiskehossa!

. . .

Oletko matkustamassa Wroclawiin?

Katso myös Wroclawin parhaat ravintolat

Katso myös Wroclawin parhaat hotellit

Lue myös