Siirry pääsisältöön

III Draakon – edullista huikopalaa Tallinnassa

III Draakon sijaitsee Raatihuoneen kivijalassa. Kievarin tunnistaa lohikäärme kyltistä.

Suunnista kohti Raatihuoneen lohikäärmekylttiä ja astu rohkeasti sisään. Tämä pieni, kynttilöin valaistu kievari tarjoaa maistuvaa ruokaa ja juomaa pikkurahalla. Tila on toiminut ammoisina aikoina Raatihuoneen oikeussalin odotushuoneena ja kievarina, josta syytetyt on ohjattu takaovesta tyrmään, syyttömät etuoven kautta takaisin torille. Moni on saattanut hermostuksissaan kipata täällä oluen jos toisenkin.

Draakon on tunnettu hirvenlihaliemestä, piirakoista ja grillimakkaroista, joiden hinnat vaihtelevat 1 – 3 euroon. Täällä voit siemailla myös Raatihuoneentorin edullisinta viiniä ja olutta 2,5 – 3 euroa per kuppi. Ruuat ja juomat nautitaan savikipoista ja -kupeista ryystämällä. Lusikoita on kievarista turha etsiä – keskiajalla kun ollaan. Ruoka on tuhtia, joten pahin nälkä lähtee taatusti jo pelkällä lihaliemi-piirakka -yhdistelmällä.

Henkilöstö vetää roolia, joten varaudu äksyyn kievarin emäntään ja tarjoilijoiden satunnaiseen tylytykseen. Jos pääset emännän suosioon, saatat saada oluen kaveriksi ilmaisia suolakurkkuja!

Topakka kievarin emäntä pitää asiakkaat ruodussa.

Kievari on melko pieni, mutta kesällä asiakaspaikkoja löytyy lisää terassilta. Pöytävarauksia ei voi tehdä.

III Draakon on avoinna päivittäin 9.00 – 24.00.

III Draakon
Raekoja plats 1,
10146 Tallinn
www.kolmasdraakon.ee

Lue myös