d-md-none
Siirry pääsisältöön

Bistro Plaza & Bistro 1909 – Alcudia Mallorca

Näin kertoo ravintolastaan suomalainen Emmi Weslien:

”Ravintolamme Bistro 1909 ja Bistro Plaza ovat perheyrityksiä, jotka sijaitsevat Alcudian vanhassa kaupungissa Mallorcalla. Minä ja Fredrik olemme viettäneet suurimman osan aikuisiästämme ulkomailla. Fredrik on kotoisin Ruotsista, minä Suomesta. Tapasimme Egyptissä, jossa Fredrik työskenteli hotellinjohtajana ja minä matkaoppaana. Yhdessä olemme asuneet aiemmin Thaimaassa ja Kreikassa.

Fredrik etsi jo Kreikassa mahdollista ravintolaa, mutta kolmen viikon loman jälkeen Mallorcalla, paikka tuntui täydelliseltä. Aurinkoinen ja lämmin sää,pienet paikalliset kylät, valkohiekkaiset ja kauniit hiekkarannat, Palman kaupunki ja kohtuullinen lentomatka Suomeen ja Ruotsiin olivat täydellinen yhdistelmä.

Olemme molemmat työskennelleet palvelualalla, minä matkaoppaana ja Fredrik hotellinjohtajana sekä ravintolapäällikkönä, joten ravintola tuntui hyvin luontevalta ajatukselta. Rakastamme nimittäin molemmat hyvää ruokaa ja arvostamme erinomaista palvelua!

Visio ensimmäisestä ravintolasta syntyi heti kun näimme paikan: kodikas, pieni Bistro Alcudian vanhan kaupungin kävelykadulla. Avasimme ravintolamme 2008 keväällä. Kesät 2010-2012 olivat todella kiireisiä ja niin käynnistyi toisen ravintolamme suunnittelu. Löysimme toimitilat reilun sadan metrin päästä ensimmäisestä ravintolastamme keskustorin toiselta puolelta. Bistro Plaza avattiin 2013.

Olemme avoinna vain kesäkaudet. Työtä on paljon kesällä, talvet suunnittelemme uutta kautta ja kunnostamme tiloja. Molemmat ravintolamme ovat pieniä, terasssilla 24-30 asiakaspaikkaa ja sisällä saman verran. Toisin kuin Suomessa, terassin koko ja asiakaspaikat ovet tärkeimpiä asioita täälä.

Parasta työssä ovat iloiset ja tyytyväiset asiakkaat. Lämmin ja kuuma sää ei aina helpota työtä – päinvastoin. Kausiluontoinen työ tarkoittaa myös paljon uusien ja nuorien työntekijöiden koulutusta. Meillä on ollut vuosien mittaan useita suomalaisia työntekijöitä ja muutaman sydän onkin jäänyt Mallorcalle – aivan kuten meidänkin”.

Lue myös