d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kohti vastuullisempaa matkailua 

Helin Matkojen henkilökunnan intohimo on kiertää maailmaa ja tutustua uusiin kohteisiin, sekä kulttuureihin. Rakastamme uida kirkkaassa merivedessä värikkäitä koralleja ihaillen ja samoilla vehreissä sademetsissä – kestävän matkailun periaatteita soveltaen haluamme varmistaa matkailun elämysten säilymisen tuleville sukupolville.

Yhteistyökumppanimme ovat huolella ja tarkoin harkiten valittuja. Edellytämme kumppaneidemme vaalivan toiminnassaan niin ympäristöä, työntekijöitään kuin paikallista kulttuuria. Tunnemme suurta ylpeyttä upeita yhteistyökumppaneitamme kohtaan!

Valitsemme sivuillamme esiteltäviin esimerkkimatkoihin vastuullisia hotelleja, jotka huolehtivat päivittäisessä toiminnassaan ekologisen, taloudellisen ja sosiaalisen kestävyyden toteutumisesta. 

Vuonna 2023 Helin Matkat lyöttäytyi yhteen Malediiveilla toimivan Manta Trust- järjestön kanssa. Järjestön tehtävänä on suojella Malediivien paholaisrauskuja.

Lentomatkustamisen päästöt minimoidaksemme valitsemme asiakkaiden matkoille mahdollisimman suorat lentoreitit ja mahdollisuuksien mukaan vältämme kohteessa lentämistä. Myös lentoyhtiön valinta näyttelee suurta roolia lentomatkustamisen ympäristövaikutuksissa – moderni, kevyt kalusto takaa pienemmän hiilijalanjäljen. 

Monet suositut lomakohteet kokevat kohtuutonta kuormitusta suosituimpana sesonkiaikana. Me Helin Matkoilla kannustamme asiakkaitamme matkustamaan sesonkiajan ulkopuolella, jolloin ympäristölle aiheutuva taakka jakautuu tasaisemmin. Matalasesongilla matkustaminen takaa myös vakaammin jakautuvat tulot kohteen asukkaille. 

Me Helin Matkoilla kannustamme asiakkaitamme matkustamaan sesonkiajan ulkopuolella.

Olemme säännöllisesti mukana hyväntekeväisyystoiminnassa esimerkiksi joululahjoitusten ja Plan International- kummiuden muodossa. 

Lisäksi valitsemme vuosittain hyväntekeväisyysprojektin lahjoituskohteeksi. Vuonna 2023 lyöttäydyimme yhteen Malediiveilla toimivan Manta Trust- järjestön kanssa. Järjestön tehtävänä on suojella Malediivien paholaisrauskuja ja niiden elinympäristöjä järjestämällä maailmanlaajuisia tutkimuksia sekä koulutuksia. Merten asukkaiden voidessa hyvin, myös meri voi hyvin!

Vastuullinen matkailu on jatkuva projekti, jonka eteen on tehtävä töitä päivittäin. Vaikka matkailu on rikastuttavaa ja elämyksellistä, ei se valitettavasti ole vastuullisuuden suhteen ongelmatonta. Helin Matkat on ottamassa ensiaskeliaan vastuullisuuden polulla ja kokee sydämensä asiaksi tehdä matkustamisesta kaikin puolin kestävää ja vastuullista. 

www.helinmatkat.fi

Lue myös