Siirry pääsisältöön

Espanjan Top 5 kaupunkia kestävään matkustamiseen

Mallorcan pääkaupunki Palma on oivallinen matkakohde arkkitehtuuria rakastavalle. Upeat katedraalit, kirkot ja koko kaupungin pääsee kokemaan helposti kävellen. Monista eri kulttuureista vaikutteita ottanut ruokakulttuuri korostaa sesonkiajattelua ja sen pääsee kokemaan myös turistina ympäri vuoden. Esimerkiksi helmikuussa matkustavat pääsevät nauttimaan mantelipuiden upeasta kukinnosta. Mantelit ovatkin yksi merkittävimmistä ja käytetyimmistä saaren raaka-aineista, kuten myös oliiviöljy ja paikalliset tomaatit.

Kuva: Junta de Andalucía (Sevilla)

Historian janoiselle Andalusian pääkaupunki Sevilla on kokemisen arvoinen kohde, erityisesti pääsiäinen on Sevillassa upea. 1500-luvulta lähtöisin oleva pääsiäisen juhlaviikko sisältää erilaisia kulkueita ja tunteikkaita flamencolauluja. Historiallisten nähtävyyksien lisäksi Sevilla on loistava ruokakaupunki, sillä kaupungin kolkista voit löytää toinen toistaan herkullisempia paikallisia ruokamarketteja ja toreja, muun muassa Lonja de Feria sijaitsee tunnetulla Calle Feria-torilla. Myös Unescon maailmanperintökohde Segovian vanhassa kaupungissa on nähtävää kerrakseen, suuntaa esimerkiksi vanhaan juutalaiskortteliin tai ihastele upeita kartanoita.

Kuva: Junta de Andalucía (Sevilla)

Koillis-Espanjassa Kataloniassa sijaitseva Gironan kaupunki eli niin sanottu ’’neljän joen kaupunki’’ muistuttaa vielä tänäkin päivänä sekä paikallisille asukkaille että vieraileville matkustajille sen pitkästä historiasta upeilla rakennuksillaan ja pienillä kujillaan. Pyörän kyydissä olet tutustunut tähän idylliseen kaupunkiin kolmessa tunnissa! Voit varata pyörät ja opastetut kaupunkikierrokset helposti etukäteen. Kulinaristiakaan Girona ei jätä kylmäksi, sillä sen keittiö on tunnettu tavastaan yhdistellä perinteikästä ruokaa moderneihin valmistustapoihin. Jos Gironan kaduilla vastaasi tulee leipomo, älä suotta ohita sitä vaan käy maistamassa Gironan klassikkoleivosta Xuixoa. Gironan lisäksi ruokaystävän kannattaa suunnata Zaragozaan, Aragónin pääkaupunkiin. Tutustu Zaragozan kaupunkiin esimerkiksi kiertelemällä läpi paikalliset suklaapuodit tai nautiskele Zaragozan keittiön perinteisiä herkkuja opastetulla kaupunkikierroksella.

Kansikuva: Turespaña

Lue myös