d-md-none
Siirry pääsisältöön

Toptasten vinkit kevään kotibrunsseille

Mikä olisikaan parempi tapa viettää ystävien tai perheen kanssa aikaa kuin brunssin merkeissä! Listasimme omat suosikkireseptimme kotibrunssille!

Kaipaatko ideoita brunssin menun suunnitteluun? Meidän mielestämme onnistuneella brunssilla on aina jotain raikasta juotavaa, sekä ruokaista suolaista syötävää ja makeita herkkuja. Menusta oman näköisen tekee brunssilta toiselle mukana kulkevat luottoreseptit, mutta jokaisella brunssilla kannattaa kokeilla rohkeasti jotain uutta ja yllätyksellistä. Katso tästä Toptasten suosimat brunssireseptit!

Helppo ja raikas hedelmäsmoothie Jennin tapaan

Mielestäni brunssilla tarjottava smoothie saa olla jopa mehumaisen kevyt, sillä usein monet muut brunssiruoat ovat tuhteja ja suolaisia. Siitä syystä omaksi brunssibravuuriksini on noussut tämä yksinkertainen ja ihastuttava neljän raaka-aineen smoothie. Nappaa tästä resepti helppoon hedelmäsmoothieeseen ja surauta raikas juoma brunssille!

Jennin raikas smoothie

Vilman toastit

Näissä aamupala toasteissa yhdistyy niin suolainen, kirpeys kun makeuskin. Rapea paahtoleipä, suolainen leikkele ja reunoiltaan pursuava mozzarella aineksina muodostavat perinteisen mehevän toastin. Kun paistetun toastin päälle lisää tuoreita aineksia kuten avocadoa ja granaattiomenan siemeniä, tulee perinteiseen herkkuun modernia raikkautta ja jopa kirpeyttä. Katso resepti aamupalatoastiin.

Titin täydellinen munavoi

Vinkki täydelliseen munavoihin! Sulata voi mikrossa ensin, niin että se on juoksevaa. Survo kananmunat joukkoon, kaada tarjoiluastiaan ja laita jäähtymään. Muista nostaa voi ensimmäisenä tarjoilupöydälle, jotta voi ehtii pehmentyä huoneenlämmössä. Lopputuloksena on samettisen tasainen ja helposti levitettävä munavoi!

Toptasten täydellinen munavoi
Toptasten täydellinen munavoi.

Tarjan monipuolinen mansikkagranola

Kotitekoinen granola on yllättävän helppotekoinen ja valmistuu käden käänteessä. Granolareseptissä yhdistyy ihana rapeus, tuoreet mansikat ja pehmeä jogurtti. Resepti on gluteeniton ja vegaani, mutta helposti muokattavissa moneen eri makuun.

Kaipaatko lisää brunssi-ideoita?

Brunssilla toimii loistavasti myös uppomunat, saaristolasisleipä kylmäsavulohilevitteellä ja skagenilla, voileipäkakut ja pakastettu juustokakku, johon et tarvitse lainkaan liivatetta.

Äläkä unohda välipalareseptejä – monet tutut välipalat soveltuvat mainiosti myös brunssipöytään. Vai miltä kuulostaisi munakasmuffinit, rieskarullat tai klassiset banaaniletut?

Jos brunssihammastasi kolottaa oikein kunnolla, katso tästä listaus Helsingin parhaista brunsseista!

Lue myös