d-md-none
Siirry pääsisältöön

Rapea granola tuoreilla mansikoilla

Tämä herkullinen tuoreista mansikoista ja rapeasta granolasta valmistettu aamupala sopii brunssille kuin brunssille. Ohje on gluteeniton ja vegaani.

4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3 dl rouhittuja pähkinöitä
0,5 dl siirappia
0,5 dl kauraöljyä
1 tl kanelia
1 tl vaniljaa
ripaus suolaa

400 g tuoreita, puoliksi pilkottuja mansikoita

  1. Lisää kaurahiutaleet ja pähkinät kulhoon.
  2. Lisää mausteet ja sekoita.
  3. Laita öljy ja siirappi kattilaan. Lämmitä ja sekoita, kunnes ainekset ovat hämmentyneet yhteen. Lisää granolan joukkoon.
  4. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
  5. Paista 150C asteisessa uunissa noin 20 minuuuttia.
  6. Anna jäähtyä.
  7. Annostele ja lisää annokseen mansikoita maun mukaan.
  8. Sekoita joukkoon halutessasi maustamatonta soijajoguruttia.

Jos valmis brunssipöytä houkuttelee enemmän kuin kotikokkailu, katso listauksemme Helsingin parhaista brunsseista!

Lue myös