Siirry pääsisältöön

Härkä-fetarulla resepti

  • 300 g naudan ulkofilettä
  • 1 rkl chimichurri mausteseosta tai muuta yrttiseosta
  • 2 rkl Dijon sinappia
  • 100 g Patros vuohen fetajuustoa
  • 50 g mozzarellaraastetta
  • 10 kpl mustia kivettömiä oliiveja
  • 4 siivua ilmakuivattua kinkkua
  • timjamia
  • 2 kpl valkosipulin kynttä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sidontanarua
  • voita & öljyä paistamiseen

Naudan ulkofileestä, ilmakuivatusta kinkusta sekä juustotäytteestä tehdään rulla, jonka jälkeen rulla sidotaan ja paistetaan. Naru poistetaan ennen tarjoilua.

  1. Leikkaa naudan file kahdeksi pihviksi. Nuiji kelmun välissä ohueksi molemmat pihvit.
  2. Sekoita juustot yhteen ja hienonna oliivit sekaan.
  3. Voitele pihvit sinapilla ja mausta yrttimausteseoksella. Aseta kinkkusiivut pihvin päälle ja levitä juustotäyte päällimmäiseksi.
  4. Rullaa tiukaksi rullaksi ja sido narulla kiinni.
  5. Kuumenna pannu kuumaksi ja paista molemmin puolin kauniin väriseksi.
  6. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Anna vetäytyä hetki ennen narujen poistoa ja leikkaamista.
  8. Valele halutessa yrttiöljyllä tarjoiltaessa.

Kapris-feta-kermaviili:

  • 1 prk kermaviiliä
  • 50 g Patros salaattijuustoa
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 tl oreganoa
  • 1 rkl hunajaa
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  1. Sekoita kermaviiliin murennettu salaattijuusto ja hienonnetut kaprikset.
  2. Mausta oreganolla, hunajalla, pippurilla ja suolalla.

Tarjoa lisäksi: yrttipaahdettuja perunoita, porkkanoita, myskikurpitsaa ja yrttisalaattia.

Resepti ja kuvat: Markus Heinonen | @kokki_ja_kamera

Lue myös