Siirry pääsisältöön

Kookoskermassa paistettua alaskanseitiä ja grillattuja kauden kasviksia

Resepti 2 henkilölle

  • 4 MSC-sertifioitua Alaskanseitifileetä
  • 32 g vehnäjauhoja
  • 175 ml kookoskermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl tuoretta korianteria, hienonnettuna
  • 50 g varsiparsakaalia
  • 50 g minimaissia
  • 50 g sokeriherneitä tai vihreitä papuja
  • 1/2 rkl valkosipulijauhetta
  • 3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  1. Kuivaa fileet talouspaperilla. Mausta jauhot suolalla ja pippurilla. Jauhota kala maustetuissa jauhoissa ja varista pois ylimääräinen jauho.
  2. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä ja 2 rkl voita pannussa. Aseta fileet pannuun ja paista 2 minuuttia molemmilta puolilta. Ota pois pannulta.
  3. Lisää kookoskerma pannulle. Anna hautua, kunnes kerma alkaa tuntua paksummalta.
  4. Lisää kalat takaisin pannuun. Lisää hienonnettu korianteri ja sitruunamehu. Anna hautua matalalla lämmöllä pari minuuttia. Käännä fileet kerran haudutuksen aikana
  5. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
  6. Laita kasvikset kannelliseen kasariin. Lisää tilkka vettä ja laita kansi päälle. Höyrytä muutama minuutti. Lisää tilkka oliiviöljyä, mausta suolalla, sesaminsiemenillä ja valkosipulijauheella. Paista noin 4 minuuttia välillä käännellen.

Kuvat ja resepti: Markus Heinonen | @kokki_ja_kamera

Lue myös