Siirry pääsisältöön

Appelsiini-kurpitsarisotto

Tiesitkö, että Patros-juustoja on kolme erilaista? Löydät esimerkiksi Citymarketeista kaikki kolme juustoa. Patros Original Feta on valmistettu lampaan- ja vuohenmaidosta, kun taas Patros Natur -salaattijuusto on valmistettu lehmänmaidosta. Patroksella on myös oma vuohenjuusto!

Patros Natur.
  • 1 myskikurpitsa
  • 1 pieni sipuli
  • 2 dl risottoriisiä
  • 1 l kana- tai kasvislientä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä (+ 16 cl lasiin)
  • 25 g + 50 g voita
  • 1 rkl creme fraichea
  • 1,5 dl raastettua parmesania
  • 100 g Patros Natur -juustoa
  • 1 appelsiini

Lisäksi:

  • Paahdettuja pinjansiemeniä
  • Basilikaöljyä
  • Rucolan versoja
  1. Valmista kurpitsapyre. Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa puolet kurpitsasta pieneksi lohkoksi uunipellille, mausta suolalla ja pirskota öljyä päälle. Paahda 200 asteessa kunnes kypsiä. Siirrä paahdetut kurpitsat blenderiin ja sekoita sulatetun voin ja creme fraichen kanssa tasaiseksi. Mausta vielä suolalla.
  2. Siirrä puolet Patros Natur -juustosta pakkaseen.
  3. Leikkaa loput kurpitsat pieneksi kuutioksi ja paista pannulla kauniin värisiksi ja kypsiksi. Lisää paiston loppuvaiheessa voita sekä sokeria tai hunajaa.
  4. Tee risottopohja: Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota kattilassa voissa. Lisää sekaan riisi ja kuumenna sekoittaen, kunnes riisikin on läpikuultavaa. Lisää joukkoon viini ja anna kiehua hetki. Kypsennä risottoa miedolla lämmöllä ilman kantta noin 15-20 minuuttia, usein sekoitellen ja nestettä vähitellen lisäten.
  5. Lisää lähes kypsään risottopohjaan kurpitsapyre, sekoita ja lisää voi ja parmesaani sekä puolet Patros Natur- juustosta. Raasta appelsiinin kuorta sekaan maun mukaan.
  6. Kypsennä loppuun ja mausta suolalla maun mukaan.
  7. Annostele risotto lautaselle. Lisää kurpitsakuutiot päälle ja pirskota basilikaöljyä. Koristele pinjansiemenillä ja versoilla. Raasta lopuksi pakkaskylmää Patros -juustoa päälle reilusti.

Reseptin loihti Toptaste vaikuttaja: @kokki_ja_kamera

Lue myös