Siirry pääsisältöön

Kalaburgeri koljasta

Tämä herkullinen koljaburgeri on täynnä makuja ja sopii koko perheelle. Mukava, kevyt vaihtoehto perinteiselle burgerille.

Resepti neljälle:

  • 450 g MSC-sertifioitua koljaa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl kalalientä
  • 3 rkl tilliä, hienonnettuna
  • 1 rkl suolaa
  • 1-2 ripausta mustapippuria
  • 4 hampurilaissämpylää
  • 8 salaatinlehteä
  • 1 iso tomaatti
  • 600 g perunoita (halutessasi)

Mätikastike:

  • 2 dl crème fraichea
  • 2 rkl majoneesia
  • 3 rkl MSC-sertifioitua rasvakalanmätiä
  • 1 punasipuli
  • 2-3 rkl tillliä, hienonnettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • Ripaus suolaa

Pikkelöity fenkoli:

  • 1 fenkoli
  • 1 dl viinietikkaa
  • 2 dl tomusokeria
  • 3 dl vettä
  1. Pikkelöi ensin fenkoli. Sekoita 1-2-3-liemen ainekset pienessä pannussa. Kuumenna ja kiehauta. Sekoita ja annan jäähtyä. Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi veitsellä tai mandoliinilla. Aseta fenkolisivut liemeen ja anna maustua ainakin 30 minuuttia ennen tarjoilua.
  2. Paloittele koljafileet ja lisää tehosekoittimeen. Lisää kananmuna ja mausteet ja sekoita. Muotoile neljäksi pihviksi.
  3. Mätikastike: Hienonna punasipuli ja tilli. Sekoita kaikki ainesosat kulhossa ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
  4. Leikkaa perunat puolikkaiksi. Pyörittele rypsiöljyssä ja suolassa. Paista uunissa 200 asteessa kunnes perunat ovat kullan keltaisia.
  5. Paista koljapihvit pannulla voissa noin 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta. Ala sitten koota burgeriasi – ensin reilu kerros mätikastiketta yhteen sämpylän puolikkaaseen.

Voit tehdä pikkelöidyn fenkolin, mätikastikkeen 
ja burgerit valmiiksi jääkaappiin.

Vinkki kokilta.

Resepti: Stina Algulin | Merien Keittokirja 2023

Pääkuva: @davidloftus

Katso kaikki 12 vastuullista reseptiä: www.msc.org/fi/merien-keittokirja-2023

Lue myös