d-md-none
Siirry pääsisältöön

Simpukka-endiivipasta

  • 500 g MSC-sertifioituja sydänsimpukoita
  • 200 g spagettia
  • 400 g endiiviä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 6 taggiasca-oliivia
  • 2 MSC-sertifioitua anjovista öljyssä
  • 20 g pinjansiemeniä
  • 1 chili
  • Öljyä, maun mukaan
  • Persiljaa, maun mukaan
  1. Huuhtele simpukat kylmällä vedellä. Jos simpukka on auki, kopauta sitä altaanreunaan. Elävä simpukka sulkeutuu heti – heitä pois kaikki auki jääneet, murtuneet tai rikkinäiset simpukat.
  2. Kuullota valkosipuli ja chili paistinpannussa, lisää anjovikset ja loraus öljyä. Lisää sitten huuhdeltu ja paloiteltu endiivi. Kuullota muutama minuutti, peitä kannella ja jätä hautumaan noin 10 minuutiksi. Kun endiivi on pehmentynyt, poista kansi ja lisää oliivit ja pinjansiemenet. Lisää tarvittaessa suolaa ja kypsennä korkealla lämmöllä niin, että ylimääräinen neste haihtuu.
  3. Laita simpukat, loraus öljyä ja valkosipulin kynsi kattilaan ja kuumenna niin kauan, että simpukat aukeavat. Anna niiden jäähtyä hetki, että pystyt poistamaan kuoret. Säilytä muutamia kokonaisena koristeeksi.
  4. Samaan aikaan kypsennä spagetti. Kun spagetti on kypsää, siirrä simpukat pannuun endiivin kanssa. Lisää ”al dente” spagetti ja sekoita kevyesti. Tarjoa kuumana ja koristele annos kokonaisilla simpukoilla.

Oliivien laadulla on merkitystä – kuten myös merenelävät, ne ovat tämän reseptin sankareita. Me rakastamme italialaisia Taggiasca-oliiveja, jotka ovat syvän ruskeita ja joissa on maanläheinen maku.

Vinkki kokeilta.
Kokit: Chef in Camicia.

Resepti: Chef in Camicia | Merien Keittokirja 2023

Pääkuva: @davidloftus

Katso kaikki 12 vastuullista reseptiä: www.msc.org/fi/merien-keittokirja-2023

Lue myös