Siirry pääsisältöön

Kahden juuston sipuli-omena quiche

Pohja:

  • 1 pkt (400 g) suolaista piirakkataikinaa
  • painoksi kuivattuja herneitä

Täyte:

  • 200 g Entremont Raclette juustoa
  • 100 g Entremont Gruyère 4kk juustoa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl timjamia (tuoretta tai kuivattua)
  • 150 creme fraichea
  • 1 rkl Dijon sinappia
  • 3 kpl / 350 g keltasipuleita
  • 2 omenaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • hunajaa

  1. Sulata taikina ja kauli jauhotetulla pöydällä hieman isommaksi kuin piirakkavuoka.
  2. Nosta taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Painele hyvin ja siisti reunat veitsellä.
  3. Aseta päälle leivinpaperi ja levitä painoksi kuivia herneitä.
  4. Paista pohjaa 200 asteessa n. 15 minuuttia.
  1. Tee täyte leikkaamalla juustot pieneksi kuutioksi. Sekoita kananmunan, creme fraichen ja Dijon sinapin kanssa. Mausta timjamilla ja mustapippurilla.
  2. Leikkaa sipulit suikaleiksi. Paista pannulla kauniin värisiksi, mausta suolalla ja karamellisoi hunajalla. 
  3. Poista omenista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
  4. Levitä juustotäyte piirakkapohjalle. Levitä sipulit päälle ja aseta päällimmäiseksi omenalohkot.
  5. Valuta päälle oliiviöljyä, hunajaa ja timjamia.
  6. Paista uunin alatasossa 15-20 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä ja kauniin värinen.
  7. Anna piirakan vetäytyä ennen tarjoilua.
  8. Avaa kylmä olut tai ota lasi valkoviiniä ja nauti!

Kuvat ja resepti: Markus Heinonen | @kokki_ja_kamera

Lue myös