d-md-none
Siirry pääsisältöön

Helppo ja raikas hedelmäsmoothie

Tämä hedelmäinen ja raikas smoothie valmistuu vain neljästä ainesosasta ja se maistuu niin lapsille kuin aikuisille. Koska ohjeessa käytetään jäisiä hedelmiä, et tarvitse lainkaan jäitä, mutta raikas lopputulos on silti taattu! Hedelmäsmoothie on mitä mainioin tarjottava kevään brunsseilla.

Ainekset:

  • 1 litra appelsiinimehua
  • viipaleina pakastettua banaania
  • pakastettuja mangokuutioita
  • pakastettuja ananaskuutioita

Tätä hedelmäsmoothieta valmistaessani en ole oikeastaan koskaan päätynyt tiettyihin grammamääriin tai hedelmien sekoitussuhteeseen. Oikeanlainen koostumus löytyy itse kokeilemalla. Itse käytän yleensä suhteellisen paljon mehua, koska pidän juoksevasta smoothiesta.

Et mene pieleen, jos viipaloit tai kuutioit pakkaseen pari banaania, yhden mangon ja yhden ananaksen. Tästä määrästä riittää useaan smoothieeseen. Huomioi, että jäädytys kannattaa tehdä hyvissä ajoin, esimerkiksi brunssia edeltävänä iltana. Vaihtoehtoisesti voit käyttää valmiina pakkasessa myytäviä hedelmäkuutioita.

Valmistus:

  1. Kaada tehoseikoittimeen tai sauvasekoittimen kestävään kulhoon noin kourallinen jokaista hedelmää ja kaada päälle noin puolet mehupurkista. Jos sinulla on tehokas tehosekoitin, joka murskaa myös jäitä, voit sekoittaa smoothien heti. Jos käytät sauvasekoitinta, kuten minä, anna hedelmien sulaa mehussa noin 15 minuuttia.
  2. Alussa smoothie saattaa olla kiinteää ja muistuttaa hileistä hedelmäsosetta, mutta sitä ei kannata säikähtää. Kun olet soseuttanut hedelmät ja mehun, lisää mehua kunnes koostumus on mieleisesi. Tarpeeksi mehua lisäämällä saat smoothiesta helposti juotavan! Voit myös lisätä hedelmiä tässä vaiheessa, jos haluat, että joku maku erottuu voimakkaammin.
  3. Tarjoile heti tai säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Vinkki! Kokeile lorauttaa tarjoiluvaiheessa lasiin hieman kuohuviiniä ja sekoita se smoothien sekaan varovasti lusikalla.

Halutako sittenkin valmiiseen brunssipöytään? Katso ideoita Helsingin parhaista brunsseista!

Lue myös