d-md-none
Siirry pääsisältöön

Uppomuna

Tässä nyt kuitenkin teille simppeli uppomunan ohje, jolla pitäisi onnistua!

Tarvitset uppomunan valmistusta varten luonnollisesti kananmunia, mutta lisäksi väkiviinaetikkaa ja reikäkauhan. Itse tein äskettäin valkoviinietikalla ja tavallisella kauhalla, mikä onnistuu myös tarvittaessa. Litraan keitinveteen tarvitaan 0,7dl väkiviinaetikkaa.

Kuumenna vesi poreilevaksi kattilassa ja anna poreilla parisen minuuttia. vedessä on paljon happea, joka kannattaa kiehauttaa pois jotta kananmuna säilyttäisi mahdollisimman pyöreän ja tasaisen rakenteen. Kun vesi on poreillut pari minuuttia, kaada joukkoon etikka. Etikka lisätään vasta juuri ennen kananmunaa, jotta etikka ei ehdi haihtua. Älä siis lisää etikkaa alkuvaiheessa.

Sekoita vettä reikäkauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko tuore, huoneenlämpöinen kananmuna kahvikuppiin, ja kaada se varovasti veteen. Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen kiehuvassa vedessä 3 minuuttia, jolloin keltuainen jää löysäksi.

Syö ihanuus vaikkapa parsan kaverina!

Jos uppomunan valmistus vie leppoisan viikonloppufiiliksen mennessää, suuntaa valmiiseen brunssipöytään! Katso tästä ideoita Helsingin parhaista brunsseista!

Lue myös