Siirry pääsisältöön

Silmusalaatti kilpailee pohjoismaisesta ruokapalkinnosta

Silmusalaattia tuottava Snafu Oy luomuviljelijä ja yrittäjä Samuli Laurikaisen johdolla on valittu Suomen finalistiksi EMBLA Nordic Food Awards -kilpailun Nordic Food Entrepreneur 2019 -kategoriaan. Palkinnot jaetaan Reykjavikissa kesäkuun ensimmäisenä päivänä.

– Finaalipaikka on kunnia, etenkin kun olemme näin kovatasoisessa seurassa niin muiden pohjoismaisten kilpakumppaneidemme kuin muiden kategorioiden Suomen finalistienkin kanssa, sanoo Samuli Laurikainen, joka lähtee Reykjavikiin finaalijuhlaan.

Silmusalaatti kilpailee kategoriassaan islantilaisen Íslensk hollustan, ahvenanmaalaisen Mattas Gårdsmejerin, ruotsalaisen Bondens Skafferin, färsaarelaisen Johannes Jensenin, norjalaisen Rørosmeierietin ja tanskalaisen Læskin kanssa.

Pohjoismainen ruokapalkinto ”EMBLA Nordic Food Awards” jaetaan nyt toista kertaa Reykjavikissa kesäkuun ensimmäisenä päivänä. EMBLA:n seitsemän kilpailusarjan loppukilpailijat ovat nyt tiedossa: jokainen mukana oleva pohjoismaa on valinnut omat ehdokkaansa kilpailun finaaliin ja koossa on 48 finalistia. Suomessa EMBLA-ehdokkaita saatiin kokoon 52, ja kaikista Pohjoismaista yhteensä 320.

Seitsemän finalistia Suomesta kilpailee pohjoismaisen ruokakilpailun loppukilpailussa noin kuukauden kuluttua Islannissa. Kansallinen kilpailuraati valitsi loppukilpailun kilpailijat.

– Suomella on erittäin korkeatasoiset kilpailijat. Suomalaiset finalistit osoittavat miten laajaa osaamista meidän ruoka- ja juoma-alallamme on, toteaa Johan Åberg, Suomen tuomariraadin jäsen ja MTK:n maatalousjohtaja.

Suomen finalistit EMBLA-foodawards-kisan finaaliin Islantiin ovat:

NORDIC FOOD ENTREPRENEUR 2019
Silmusalaatti Snafu Oy/Samuli Laurikainen

NORDIC FOOD PRODUCER 2019
Hauhalan Hanhifarmi/Virpi ja Antti Rantalainen

NORDIC FOOD DESTINATION 2019
Slow Food Festival Fiskars/Diana Lindholm

NORDIC FOOD COMMUNICATOR 2019
Satokausikalenteri/Natalia Salmela ja Samuli Karjula

NORDIC FOOD FOR MANY 2019
Koulutuskeskus Salpaus/Anita Kauhala-Antonopoulou ja Marko Viljamaa

NORDIC FOOD ARTISAN 2019
Ainoa Winery/ Paola Guerrero de Cohen and David Cohen

NORDIC FOOD FOR CHILDREN AND YOUTH 2019 
Hävikkibattle/Suvi Salmela ja Elina Ovaskainen

www.emblafoodaward.com

Lähde

Lue myös