d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suomen Jäätelön uusin vientiherkku on tattijäätelö

Kyllä, luit aivan oikein. Metsiemme maku supisuomalainen tatti antaa nyt aromiaan myös jäätelöön. Kaikkihan me rakastamme tattimuhennosta, tattirisottoa ja tattisoppaa. Mutta että myös jäätelöä?

Miten tattijäätelön idea syntyi? Aika yksinkertaisesti. Asiakas halusi “maanläheistä jäätelöä”, kertoo jäätelöräätäli Petri Laukontaus. Jäätelötehtaan myyntimies Markus poikkesi tattimetsään ja siitä se lähti. Resepti on tietysti liikesalaisuus, mutta jotakin jäätelöräätäli paljastaa: ”Tämän jäätelön yhtenä raaka-aineena on aika, jota kuluu muihin jäätelöihimme verrattuna paljon enemmän, niin käsityövaltainen on tämä herkku. Lisäksi tarvitaan tietysti makeaa ja proteiinipitoista Suomenkarjan maitoa sekä runsaasti itse ruskistettua karamellia.”

Jäätelö on viime kädessä makuasia, mutta se ei tee poikkeusta nykypäivän yleisistä trendeistä. Vahva trendi varsinkin Keski-Euroopassa on luonnonmukaisuus. Gourmet-edelläkävijät arvostavat aitoa ja puhdasta, luonnon raaka-aineista valmistettua ruokaa. Mikä on puhtaampaa kuin Suomen metsät, marjat, sienet ja yrtit? Tattijäätelö on siten ajanhermolla paitsi Suomessa myös Euroopassa. Vanhat klassiset jäätelömaut kuten vanilja ja suklaa ovat toki aina arvossaan, mutta niiden rinnalle halutaan elämyksiä – uusia, erikoisia ja eksoottisia luonnon makuja. 

Petri Laukontaus sanoo: “Tattijäätelö on kunnianosoituksemme Suomen metsille. Se on oiva lisä Suomen Jäätelön metsämakuihin, jotka ovat herättäneet kiinnostusta Keski-Eurooppaa ja Japania myöten. Tattijäätelö tarjoaa suomalaisen herkutteluhetken arkeen ja juhlaan – kyytipojaksi sopii esimerkiksi itsetehty rosmariini-puolukkasiirappi tai voit tarjota jäätelön vaikkapa peuranfileen kumppanina!”

Ulkomailla suosiota ovat saavuttaneet esimerkiksi Artekille alunperin suunniteltu kuusen havuista makunsa saava kuusijäätelö, Suomenkarjan maidosta tehty maitojäätelö, raparperista valmistettu raparberisorbertti tai itse tehtyyn kauramaitoon valmistettu tummasuklaajäätelö.  Näitä jäätelöitä kansainvälinen kauppajätti MUJI lanseerasi Lontoossa, Münchenissa, Pariisissa, Barcelonassa ja Milanossa. Menestys oli erinomainen ja yhteistyö laajenee entisestään. 

Tattijäätelöitä on testattu syksyn aikana useissa isoissa tilaisuuksissa. Ensimmäisenä tattijäätelöä maisteltiin Kauppakeskus Redin avajaisissa. Viime viikonloppuna puolestaan noin tuhat ruoka-alan jälleenmyyjää herkutteli tattijäätelöllä – korvillaan kuulokkeet, joista kuului metsän huminaa.

Kuluvalla viikolla tattijäätelö menee myyntiin Keskon jakeluportaaseen, josta se on kauppiaiden tilattavissa paikallisiin Supermarketteihin ja K-kauppoihin. Tattijäätelö tullaan esittelemään myös kansainvälisille ostajille – tatti kun on suurta herkkua mm. Japanissa, Italiassa, Saksassa ja Ranskassa. 

Lisätiedot: Jäätelöräätäli Petri Laukontaus +358 50 564 0757, petri.laukontaus@suomenjaatelo.fi

Lähde: https://www.epressi.com/tiedotteet/yrittajyys/suomen-jaatelon-uusin-vientiherkku-on-tattijaatelo.html

Lue myös