d-md-none
Siirry pääsisältöön

Ruokadiggari Toptaste-blogin takana

Moikka,

Mahtavaa, että olet päätynyt Toptasten blogiin! Mä olen Reetta, kolmeakymppiä lähestyvä ruokadiggari, joka on onnensa kukkuloilla
päästessään jakamaan ravintola- ja ruokakokemuksia teidän kanssanne.

Rakkauteni ruokaan ei ole syntynyt sattumalta, vaan se
on syventynyt vuosien varrella. Varhaisimmat ruokamuistot vievät
Pohjois-Suomeen isovanhempien suuren tuvanpöydän ääreen, missä nautittiin itse tehtyä
rieskaa ja oman tilan tankkimaitoa. Sen jälkeen eri makuja on ihmetelty ympäri
maailmaa. Parhaat kasvispyörykät olen syönyt Intiassa puoli neljän aikaan
aamulla muun kaupungin vielä nukkuessa. Tänä syksynä löysin silkkisimmän
makuisen lähituotetun siiderin Berliinistä. Ihmetystä on herättänyt myös
kengurunliha ja barbecue-kulttuurin heltymätön asema Australiassa. 

Nyt on kuitenkin aika keskittyä selvittämään Toptasten
kanssa minkälaisia makuja löytyy Suomesta, erityisesti Helsingistä. Tässä
blogissa tulen kirjoittamaan rehellisesti ja pilke silmäkulmassa erilaisista
ravintolakokemuksista, ruokatrendeistä, kotikokkailusta ja monesta muusta
ruokaan liittyvästä asiasta. Olen niin kutsutusti sekaani eli syön lihaa, mutta
pidän kovasti myös kasvis- ja vegaaniruoasta, joten ravintolaskaala tulee
olemaan laaja.

Ruokabloggaajana minua kiinnostaa ravintoloiden ja
annosten taustat. Mistä ruoka tulee, miten se on valmistettu, kuka sen valmistaa.
Uteliaisuus voi parhaimmillaan tuoda mahtavia tarinoita, jotka voin jakaa
teidän kanssanne. Rakastan ihmetellä ääneen ja yllättyä. Otan kaiken avoimesti
vastaan ja pyrin olemaan sanomatta koskaan ei. Tiedän jo kokemuksesta, että
huippukokit voivat valjastaa inhokkiraaka-aineeni (joita on onneksi vain yksi)
sellaiseen makuloistoon, ettei ennakkoasenteet kannata.

Uskon vahvasti yhdessä tekemiseen. Joten kertokaa
ihmeessä, mikäli teille tulee kehitysideoita tai juttuvinkkejä mieleen, otan ne
avosylin vastaan! Voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse reetta@toptaste.fi. Lisäilen
kuvia myös @toptastesuomi Instagram-tilille. Blogiin liittyvät kuvat löydät
kätevästi etsimällä #toptasteblogi.

Tervetuloa mukaan makean suolaiselle makumatkalle,
ollaan yhteyksissä!

– Reetta

Ps. Jos joku jäi miettimään sitä inhokkiruokaa, se on
suolakurkku. Toivottavasti tämäkin mielipide muuttuu Toptaste-matkan aikana!

Lue myös