d-md-none
Siirry pääsisältöön

Hartwall Original Long Drink® on aloittanut maailmanvalloituksen

Vuodesta 1952 suomalaisia hurmannut raikas ginidrinkki Original Long Drink kehitettiin alun perin Helsingin Olympialaisiin koko maailman kanssa jaettavaksi. Nyt tämä suomalaisten rakastama ikoninen juomasekoitus lähtee toden teolla valloittamaan maailmaa.  

Hartwall Original Long Drink -juoman tuotepäällikkö Eeva Ignatius kertoo, että Original Long Drink kehitettiin alun perin vuoden 1952 Helsingin Olympialaisiin helpottamaan baarihenkilökunnan työtä, kun Helsinkiin tulvi väkeä kaikkialta maailmasta. – Samalla suomalaiset tulivat kehittäneeksi maailman ensimmäisen ginipohjainen Ready To Drink -juomasekoituksen ja Suomeen uuden long drink -juomakategorian, joka suomalaisten suussa muuntautui hyvin pian lonkeroksi.  

Maku syntyy käsityönä

Original Long Drink on raikas ginistä ja greipistä valmistettu juoma, jota valmistetaan edelleen vuonna 1952 syntynyttä reseptiä kunnioittaen.  

Original Long Drink valmistetaan alusta loppuun käsityönä. 

– Original Long Drink valmistetaan alusta loppuun käsityönä. Juomasekoituksen pohjana käytetään vain tätä tuotetta varten Suomessa valmistettavaa aitoa giniä, johon valitaan käsin kaikkein parhaat ainekset. Yhdessä greippisoodan kanssa syntyy originaali maku, jota ei löydy mistään muualta maailmasta.  

Ikoninen raitapaita  

Original Long Drinkistä on vuosikymmenten saatossa tullut suomalaisille rakas juoma, jota moni kutsuu jopa Suomen kansallisjuomaksi. – Se on vuodesta toiseen myyntitilastojen ykkönen ja juoma, johon suomalaisuus kytkeytyy monin eri tavoin. Pullolla on ollut alusta lähtien raitapaita, jonka sininen ja valkoinen symbolisoivat suomen lippua. Nykyisen kaltaiset ohuet raidat puolestaan symboloivat Olympiastadionin juoksurataa.

Maailmanvalloitus on alkanut

Nyt tämä ”Finland´s best kept secret” halutaan paljastaa myös muulle maailmalle. Ignatius kertoo, että Original Long Drink -juoman myynti alkoi keväällä 2015 Ruotsissa, jossa se saatiin ennätysvauhdilla nostettua Systembolagetin tilausvalikoimasta pysyväksi osaksi vakiovalikoimaa.  

Ruotsin lisäksi Hartwall solmi keväällä 2015 jakelusopimuksen Alankomaiden suurimpiin kuuluvan päivittäistavararyhmittymä Aholdin kanssa. Aito lonkero on ollut myös Alankomaissa menestys. Ignatiuksen mukaan Original Long Drinkillä on vahva jalansija myös mm. Virossa ja uusia markkina-avauksia on tulossa lisää kevään 2016 aikana. – Meillä on vahva usko siihen, että voimme nyt jakaa Original Long Drinkin vuoden 1952 alkuperäisen ajatuksen mukaan koko maailman kanssa, Ignatius iloitsee.  

Teksti: Mia Heiskanen

Lue myös