d-md-none
Siirry pääsisältöön

Riitan Herkun Kaarnikka-mustaherukkamehu ja Omena-pihlajamarjamehu hurmaavat omaperäisyydellään

Otimme käyttöön kaksi suomalaisen luonnon vähän käytettyä superfoodia, kaarnikan ja pihlajanmarjan ja loimme niistä mehumaut, joita ei muilta löydy!

Vuonna 2017 vuoden luonnonmarjaksi valittu kaarnikka sisältää runsaasti vitamiineja ja kuituja. Kaarnikka on erityisesti Pohjois-Suomessa tunnettu nimi, mutta Pohjanmaalla marja tunnetaan variksenmarjana. Pohjoisessa kasvava kasvin alalaji on huomattavasti eteläistä maukkaampi, jonka vuoksi saamelaiset ovat aina osanneet hyödyntää tätä herkullista marjaa muuta Suomea paremmin. Vielä 80-luvulla marjaa pidettiin jopa syötäväksi kelpaamattomana. Lisäsimme kaarnikkamehuun mustaherukkaa syventämään makua ja antamaan vähän makeutta mehuun.

Pihlajanmarja taas on kaikille tuttu, mutta vähän hyödynnetty sen kipakan maun takia. Myös pihlajanmarjat ovat ravintoarvoltaan parasta A-ryhmää. Pehmensimme pihlajanmarjan makua omenalla, lopputuloksena on omenainen mehu, jossa tuntuu pihlajanmarjan kirpeä puraisu.

Mehut valmistetaan kotimaisista, puhtaista luonnon marjoista kylmäpuristamalla tehtaallamme Dagsmarkissa. Ne ovat väri- ja säilöntäaineettomia. Uudet mehumme ovat olleen myynnissä helmikuun alusta.

Lähde: https://bit.ly/2W8W69p

Lue myös