d-md-none
Siirry pääsisältöön

Broileri maistuu suomalaisille: kolmannes kaikesta syödystä lihasta on broileria

Broileri maistuu suomalaisille. Vuonna 2018 broileria kulutettiin yhteensä noin 130 miljoonaa kiloa, kolmannes lihan kokonaiskulutuksesta. Broileria syödään sen helppouden, monikäyttöisyyden ja maukkauden takia. Käyttöä puoltavat myös hyvät tuotevalikoimat. Vähärasvaista broileria pidetään kaikkein terveellisimpänä lihana.

Broileria syödään vuosi vuodelta enemmän ja kulutus on lähes kaksinkertaistunut viimeisen 15 vuoden aikana. Vuonna 2018 broileria tuotettiin Suomessa 128,3 miljoonaa kiloa ja kulutettiin 130,4 miljoonaa kiloa. Tuotanto kasvoi viisi prosenttia ja kulutus neljä prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Kulutuksen kotimaisuusaste oli 86,1 prosenttia. Broilerin osuus lihan kokonaiskulutuksesta oli kolmannes.

Terveellistä herkkua arkeen ja juhlaan

Vaikka broileria syödään paljon arkena ja leikkeleenä leivän päällä, se sopii hyvin myös keväisten juhlapöytien herkuksi. Monenlaisten käyttömahdollisuuksien ja hyvän maun lisäksi kuluttajat pitävät broileria helppona ja nopeana valmistaa ruuaksi. Lisäksi tuotevalikoima on monipuolinen. Vähärasvainen broileri arvioidaan kaikkein terveellisimmäksi lihaksi.

Suomalainen broileri on turvallista

Suomessa kasvatettu broileri on turvallista. Tuotanto on sopimustuotantoa ja sitä kehitetään tiiviisti koko ketjun yhteistyönä. Linnut kasvavat vapaina kasvattamoiden lattialla ja olosuhteita seurataan tarkasti. Lintujen nokkia ei typistetä ja käyttäytymisongelmia ehkäistään hyvien kasvuolosuhteiden lisäksi orsilla ja muilla virikkeillä. Linnut ovat terveitä, parvissa ei ole salmonellaa eikä kasvatuksessa käytetä antibiootteja.

Valtaosa, 93 prosenttia suomalaista syö lihaa jossain muodossa. Vähintään useamman kerran viikossa lihaa valitsee lautaselleen 79 prosenttia kuluttajista. Liha koetaan tärkeäksi osaksi erityisesti perheen hyvää ruokailua.

Lähde: https://urly.fi/1cF4

Lue myös