d-md-none
Siirry pääsisältöön

Baban hummuksissa yhdistyvät kotimaisuus ja Lähi-Idän maut

Kotimainen Baba Foods tekee ekologisen vaihtoehdon valitsemisesta lautaselle helpompaa – eikä kompromisseja maun osalta tarvita. Baban tuotteet ovat yhdistelmä Lähi-Idän makuja ja suomalaisia raaka-aineita, ja sopivat kaikille ruokavalioille. Valikoiman kulmakiviä ovat herkulliset, Helsingin Herttoniemessä käsintehdyt hummukset. 

– Suhtaudumme ruokaan intohimolla, emmekä halua oikaista missään valmistusprosessin vaiheessa. Maukkaan hummuksemme salaisuus ovat itse käsitellyt kikherneet ja pehmeä tahini, jota valmistaa sukupolvien kokemuksella samarialainen perheyritys. Kun teemme ruokaa aidoista aineksista, joiden alkuperän tunnemme, voimme tarjota sitä asiakkaillemme ylpeydellä, sanoo Baba Foodsin Ronit Hovav-Halonen.

Hummus on monikäyttöinen tuote: sitä voi lisätä keittoihin, valmistaa kevätparsojen kaveriksi hummuspohjaisen perunasalaatin, kahmaista reilusti leivän päälle tai koota siitä pääruoan omien lempilisukkeiden kanssa.

Tällä hetkellä Baba Foodsin hummusvalikoima koostuu neljästä eri mausta. Baba Original Hummuksessa maistuvat tahini, perinteiset hummusmausteet sekä aavistus sitruunaa. Toinen Baban alkuperäisistä hummuksista on suosittu Chili Hummus, joka saa tulisuutensa Baba Harissa -chilitahnasta. Näiden jo klassikkoaseman saavuttaneiden tuotteiden rinnalta löytyy kauniin vihreän värinen, chilipepperonia sisältävä Green Hummus, sekä Punajuurihummus, jossa yhdistyvät kotimaiset ainesosat: maukas punajuuri ja kipakka puolukka. 

Baba ammentaa inspiraatiota uusiin resepteihin ja makuyhdistelmiin paitsi Lähi-Idän ruokaperinteistä, myös suomalaisista aineksista ja asiakkaiden mieltymyksistä.

– Uusien reseptien kehittely on yhteispeliä. Emme ajattele, että kaikki viisaus asuu meissä, vaan teemme yhteistyötä ja kuuntelemme palautteita. Kontaktit asiakkaiden ja ravintoloiden kanssa ovat nyt poikkeusaikoina harvemmassa, mutta sitä enemmän haluamme panostaa toiveiden kuulemiseen, Hovav-Halonen toteaa.

– Nyt olemme innoissamme huikeasta uutuudestamme, Nokkoshummuksesta, joka tulee myyntiin keväällä. Nokkonen on vahva yrtti, jonka makua pehmentää tahinin täyteläisyys. Lopputulos on yllättävä ja herkullinen!

Lue myös