d-md-none
Siirry pääsisältöön

Tiesitkö nämä faktat fetasta?

1. Aito ja oikea…

Aito fetajuusto valmistetaan Kreikassa, ja se tehdään joko puhtaasta lampaanmaidosta tai lampaan- ja vuohenmaidon sekoituksesta.

2. Tarkkaan säännelty

Kreikkalainen fetajuusto on alkuperäsuojattu. Tämä tarkoittaa sitä, että vuodesta 2007 lähtien muita kuin aitoja, kreikkalaisia fetajuustoja ei ole saanut nimetä fetaksi. Fetaa muistuttavan salaattijuuston valmistuksessa käytetään tavallisesti lampaanmaidon sijaan lehmänmaitoa. 

3. Vivahteet esiin Välimeren tyyliin

Saat fetasta kaiken ihanan maun irti, kun tarjoat sen hieman lämmenneenä. Jääkaappikylmänä osa makuvivahteista jää piiloon. Kun haluat nauttia fetan aitoon kreikkalaiseen tapaan, lisää sen päälle kylmäpuristettua oliiviöljyä. Tämä korostaa makua entisestään!

4. Säilytä oikein

Feta pysyy tuoreena pidempään, kun säilytät sen reilussa määrässä suolavettä, jota pakkaus sisältää. Jos vahingossa kaadat suolaveden pois ja juustoa jääkin yli, voit laittaa kannelliseen rasiaan pari desiä vettä sekä teelusikallisen suolaa ja säilöä fetan siinä.

Testivoittaja: Patros Feta!

Perinteinen juustotalo Patros valmistaa myös aitoa kreikkalaista fetaa. Patroksen täyteläisen lempeä feta on saanut tänä vuonna jo useammalta makuraadilta viisi tähteä – esimerkiksi Glorian Ruoka & Viini kruunasi Patroksen fetan testivoittajaksi.

Lue myös