d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kokkimaajoukkue esittäytyy: Jenni Bergström

Bergström halusi jo lapsena kokiksi, mutta unelma unohtui hetkeksi, kun nuori nainen päätyi ammattikoulun sijaan lukioon. Valkolakin saamisen jälkeen oli aika valita seuraava oppilaitos ja Bergström päätyi pian hotelli- ja ravintolalinjalle Turun ammatti-instituuttiin. Siellä kokin ura alkoi pian näyttää selvältä valinnalta, kun Bergström huomasi pärjäävänsä niin hyvin. Siitä kehittyminen vasta alkoi.

– Tässä ammatissa ei voi olla koskaan valmis. Tilannetta, jossa tietäisi kaiken, ei tule vastaan. Kokkina voi kehittää itseään käytännössä loputtomasti, hän kuvaa.

Nyt Bergström työskentelee freelancerina. Keikat voivat olla cocktailtilaisuuksia tai fine dining –tason illallisia. Monipuolisuus on Bergströmin mielestä yksi freelancerina olemisen parhaista puolista.

– Yksikään keikka ei ole samanlainen ja vastassa on aina erilainen asiakas omine toiveineen. Mahdollisuus omiin aikatauluihin vaikuttamiseen on maajoukkueen kannalta äärimmäisen hyvä juttu, Bergström kertoo.

Maajoukkueen kisoihin valmistautuminen vie Bergströmiltä erityisen paljon aikaa, sillä hän saapuu Karjaalla pidettäviin kokkimaajoukkueen treeneihin Porista asti. Ajomatkaan voi mennä jopa neljä tuntia. Treenit kestävät neljän vuorokauden ajan ja niitä järjestetään kahdesti kuukaudessa. Harjoittelu on onneksi palkitsevaa.

–Vielä ei ole tullut vastaan treenejä, joissa en olisi oppinut uutta tapaa tai tekniikka, hän kertoo.

Bergström on ollut mukana joukkueessa vuodesta 2014 asti ja on ehtinyt kilpailemaan jo kerran Luxemburgin kisoissa.

– Matka jää kyllä ikuisesti mieleen. Intensiivinen ja raskas paketti yhdistyi onnistumisen riemuun, Bergström kertoo.

Tänä vuonna Bergströmin vastuulla on tehdä kolme alkuruokaa kylmän pöydän kilpailuun ja toimia avustajana lämpimässä pöydässä.

Kun Bergströmiltä kysyy, missä hän haaveilee, vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä.

– Omasta ravintolasta. En vielä tiedä kaupunkia. Se olisi fine dining –paikka rennolla otteella. Hieno mutta kuitenkin helposti lähestyttävä. Sellainen, johon tullakseen, asiakkaan ei tarvitse kuvitella olevansa valveutunut gastronomian suhteen.

Lue myös