

Kirja-arvio: Micken kalaherkut
Micken Kalaherkut on sekoitus jännittäviä kalastusretkiä ja kurkistuksia Micken ammattitaitoon kalaruokien valmistuksessa.
Michael Björklund
Micken Kalaherkut
2016 Michael Björklund ja HSS Media
Kirja-arvio: Mia Heiskanen
Micken Kalaherkut on sekoitus jännittäviä kalastusretkiä ja
kurkistuksia Micken ammattitaitoon kalaruokien valmistuksessa. Kirjassa
matkataan Micken mukana Korsnäsin Moikipäästä Getan Bonäsiin, jossa tavataan niin
kalastajia kuin muitakin kalastuksesta kiinnostuneita ihmisiä. Micke jakaa
osaamistaan ja kertoo leppoisasti ajatuksistaan kalaruokien valmistukseen
liittyen. Lukija saa vinkkejä niin kalan oikeaoppiseen valmistamiseen,
fileointiin, savustamiseen, säilytykseen kuin maustamiseenkin.
Micke puhuu vahvasti ns. roskakalojen eli lahnan, säyneen ja
särjen puolesta, joita meidän tulisi hyödyntää huomattavasti enemmän. Kirjasta
löytyykin mielenkiintoisia reseptejä, joissa roskakaloja on käytetty
oivaltavasti. Ahvenanmaalaiset roskakalapihvit ovat Micken mukaan tulevaisuuden
ruokalaji ja Micken kalaburgerien pihveinä toimivat roskakalapihvit.
Kirjassa tavataan kalastajia ja savustajia ja muita kalastuksen
ammattilaisia aidosti ja kursailemattomasti. Tarinoita ryydittävät upeat
tilannekuvat, joista huokuu sama, aito henki. Reseptiikka on monipuolista ja
oivaltavaa, josta kalan ystävä löytää varmasti uusia ideoita keittiöön. Hieno
teos, tykkäsin!