Siirry pääsisältöön

Uutuus Fazer Alku Kauraöljy sopii ruoan valmistukseen ja viimeistelyyn

Kauralla menee lujaa. Perinteisten kauratuotteiden rinnalle on tullut runsaasti uusia kaurasta valmistettuja tuotteita. Oli kyseessä sitten kauramaito, -kerma tai -öljy, ovat erilaiset kauratuotteet tulleet suomalaisten kokkailijoiden sydämiin jäädäkseen. Yksi syy on varmasti maitotuotteiden käytön vähentäminen, toinen kauran pehmeä maku ja sen terveelliset ominaisuudet. Kauraöljyn taika piilee pehmeän ja täyteläisen maun lisäksi tuotteen monikäyttöisyydessä.

– Kauraöljy sopii käytettäväksi oliivi- ja rypsiöljyn tapaan. Kauraöljy sopii erityisesti annosten viimeistelyyn ja myös monipuolisesti ruoanlaittoon ja leivontaan sekä paistamiseen. Yksinkertaisimmillaan sitä voi käyttää salaatinkastikkeena, kertoo Fazer Alku -tuotteiden kategoriapäällikkö Jenni Jaakkola.

– Erityisen hyvin kauran pehmeä maku tuleekin esille sellaisenaan käytettynä. Siksi kauraöljy on erinomainen lisä salaatin, pastan tai vaikka pitsan viimeistelyyn. Fazerilla kauraan suhtaudutaan intohimoisesti. Tämä uusin kaurainnovaatio sai loistavaa palautetta kuluttajilta jo tuotteen testivaiheessa, kun jopa 92 prosenttia testiryhmän jäsenistä esitti kiinnostuksensa uutuutta kohtaan.

Raikkautta ja hyviä rasvoja

Marraskuusta asti kaupan hyllyiltä on löytynyt kahta erilaista, tyylikkäisiin 250 millilitran lasipulloihin pakattua kauraöljyä. Aromikkaan, maustamattoman Fazer Alku Kauraöljyn lisäksi saatavilla on raikas ja samettinen Fazer Alku Kauraöljy & Sitruuna. Sitruunalla maustettu Alku Kauraöljy & Sitruuna sopii loistavasti esimerkiksi erilaisiin pastoihin, salaatteihin ja kalaruokiin.

Kaura on terveellinen vilja. Sen sisältämän hyvälaatuisen proteiinin ja liukoisen kuidun lisäksi kaurassa on muita viljoja enemmän rasvaa. Fazer Alku Kauraöljyn rasvahapoista noin 40 prosenttia on monityydyttymättömiä rasvahappoja ja siinä on runsaasti E-vitamiinia. Monikäyttöinen ja herkullinen kauraöljy säilyy huoneenlämmössä. Avaamisen jälkeen tuotetta suositellaan säilytettäväksi viileässä ja valolta suojattuna muiden erikoisöljyjen tapaan. Kauraöljyn käytössä vain ruoanlaittajan oma mielikuvitus on rajana.

Teksti: Joonas Ranta

Lue myös