d-md-none
Siirry pääsisältöön

Glögivalikoima kasvaa vuosi vuodelta – lakritsiglögistä tuli joulun hitti

Joulunajan suosikkijuoma glögi taipuu moneksi. Alkoholilain muutos antoi mahdollisuuden korottaa alkoholipitoisuutta glögeissäkin, mutta korkea alkoholiprosentti ei ole tuotekehityksessä itsetarkoitus.

Glögi on joulun suosituin juoma – Lidlin teettämässä jouluruokatutkimuksessa* sitä kertoi juovansa lähes kaksi kolmasosaa vastaajista. Se maistuu etenkin naisille, joista 74 % katsoo glögin kuuluvan joulupöytään.

– Suomalaiset ovat glögikansaa, joka on valmis kokeilemaan myös uusia makuyhdistelmiä. Glögit ovat menneet hyvin kaupaksi tänäkin vuonna ja joulun hittituotteiksi puna- ja valkoviiniglögien rinnalle ovat nousseet vadelma-lakritsiglögi ja viskinmakuinen glögi, valikoimapäällikkö Iida Seppälä kertoo.

Glögin ystäviä ajateltiin Lidlissä jo keväällä, kun päätöksiä tulevan joulun tuotevalikoimasta tehtiin. Uutuuksina tarjolla on luomupunaviiniglögi ja perinteinen Jouluaitta-glögitiiviste.

– Luomutuotteet ovat kysyttyjä monessa eri tuoteryhmässä ja glögitiivistettäkin meiltä on toivottu. Glögivalikoimamme on taas kasvanut, nyt erilaisia glögejä on omien merkkiemme alla kymmenen erilaista, Seppälä iloitsee.

Vuosi sitten muuttunut alkoholilaki antoi lisää liikkumavaraa myös glögien tuotekehitykseen. Korkeampi alkoholiprosentti ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys.

– Kokeilimme nostaa valko- ja punaviiniglögien alkoholipitoisuutta. Valkoviiniglögissä muutos toimi ja alkoholiprosentti nostettiin 5,5 prosenttiin, mutta punaviiniglögin maulle isompi määrä alkoholia ei tehnyt hyvää. Niinpä jätimme sen 4,7 prosenttiin, Seppälä kertoo.

Unohda rusinat ja mantelit – nyt glögistä tehdään drinkkejä

Glögi on hyvää sellaisenaan, mutta toimii mainiosti myös drinkkien pohjana. Glögistä, makusiirapista ja täysmehuista syntyy maun mukaan raikas tai tuhti drinkki tai mocktail.

– Kokeilimme sekoittaa drinkit vadelman ja lakritsin makuisesta glögijuomasta ja suklaisesta glögijuomasta. Nimiksi annettiin Christmopolitan ja Bad Santa, ja herkullista tuli, Seppälä fiilistelee.

Glögidrinkkireseptit löydät Lidlin reseptipankista: Bad Santa ja Christmopolitan.

* Tutkimustiedot perustuvat Lidlin tilaamiin jouluruokatutkimuksiin. Kantar TNS:n tekemä tutkimus toteutettiin lokakuussa 2018 ja siihen vastasi 1003 joulua viettävää 18–79-vuotiasta suomalaista. Tutkimustuloksista aiemmin julkaistut tiedotteet löytyvät Lidl Suomen uutishuoneesta: lue lisää joulun rahankäytöstä, suomalaisten vaihtelunkaipuusta, joulupöydän suosikkiruokalajeistajoulukaloista ja lihankulutuksesta.

Lähde: www.news.cision.com/fi/lidl-suomi/r/glogivalikoima-kasvaa-vuosi-vuodelta—lakritsiglogista-tuli-joulun-hitti

Lue myös