Siirry pääsisältöön

R-kioski lahjoitti 40 000 euroa paikallisille toimijoille – Toiminta jatkuu vuonna 2019

R-kioski on vuonna 2018 lahjoittanut 40 000 euroa paikallisille yhdistyksille ja muille toimijoille Ärrä tekee hyvää paikallisesti -ohjelman kautta. Ohjelma on saanut hyvän vastaanoton asiakkailta, avustuskohteilta ja R-kauppiailta, ja lahjoitustyötä on päätetty jatkaa vuonna 2019.

R-kioski on maaliskuusta alkaen lahjoittanut jokaisesta myydystä hodarista 5 senttiä hyväntekeväisyyteen. Tuki kohdistetaan asiakkaiden ja paikallisten R-kauppiaiden valitsemiin lähiyhteisöä hyödyttäviin hankkeisiin. Paikallinen urheiluseura voi paikallisavun kautta saada esimerkiksi jalkapallokenttänsä kunnostettua tai paikalliset vähävaraiset perheet kaipaamaansa tukea.

Kahden kuukauden välein kahdeksan R-kioskia pääsee lahjoittamaan valitsemalleen kohteelle 1 000 euroa. Kohteet on valittu yhdessä asiakkaiden kanssa. Vuonna 2018 tukikohteita on ollut yhteensä 40 ja kokonaislahjoitusmäärä 40 000 euroa. R-kioskin yhteiskuntavastuullinen toiminta saa jatkoa vuonna 2019.

– Paikallisuus on R-kioskeille tärkeä asia, ja Ärrä onkin monilla paikkakunnilla asukkaita yhteen vetävä voima ja oma R-kauppias on kaikkien tuttu. Kuluneen vuoden aikana kauppiaat ovat tukeneet niin paikallisia urheiluseuroja, lapsiin ja nuoriin liittyvää toimintaa ja potilasyhdistyksiä kuin eläinten suojeluakin, toteaa markkinointijohtaja Ann-Charlotte Schalin.

Hamina Helsingintie 1 -R-kauppias Ari Rantasen kioski on yksi marraskuussa ja joulukuussa lahjoituksen tehneistä kioskeista. Marraskuussa apu päätettiin asiakkaiden kanssa antaa Haminan Teinisirkus ry:lle ja viimeksi Vehkalahden VPK:n junioritoiminnalle. Aktiivista myyntityötä tekevä kioski on antanut lahjoituksen aikaisemmin jo Haminan Palloilijoiden juniorityöhön ja raittiusseura Japsis ry:lle (entinen Haminan seudun VIP-nuoret ry). Rantasen mielestä ohjelma on ollut hyvä tapa auttaa paikallisia toimijoita ja kehittää myös myyntityötä.

– On ollut hienoa valita kohteet läheltä, koska me R-kauppiaathan olemme paikallisia yrittäjiä, vaikka taustalla onkin ketjun tuki. Kannustan kaikkia kauppiaita lähtemään mukaan Ärrä tekee hyvää paikallisesti -ohjelmaan, Rantanen innostaa.

Joulukuun 2018 lahjoitukset:

Jakobstads Gymnastikförening rf (Pietarsaari Prisman R-kioski)

Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry (Helsinki Rautatieasema Asema-aukion R-kioski)

Vehkalahden VPK:n juonioritoiminta (Hamina Helsingintie 1 R-kioski)

Nuorten mielenterveysseura NoSe ry (Kuusamo Kitkatie 34 R-kioski)

Parikkalan 4H-yhdistys (Parikkala Parikkalantien 12 R-kioski)

Järvelän Jäppärä ry (Järvelä Hähkäniementie 3 R-kioski)                  

Virolahden Sampo Jalkapallojaosto junioritoiminta (Virojoki Itätie 1 R-kioski)

Tampereen Judo ry (Tampere Kauppakeskus Duon R-kioski)

Kaikki paikalliset R-kioskit ja lahjoituskohteet löytyvät osoitteesta: www.r-kioski.fi/tekeehyvaa/

Lähde: https://www.epressi.com/tiedotteet/kauppa/r-kioski-lahjoitti-40-000-euroa-paikallisille-toimijoille-toiminta-jatkuu-vuonna-2019-2.html

Lue myös