d-md-none
Siirry pääsisältöön

Baba Foods tarjoilee Lähi-idän makuja rennosti ja kestävästi

Kaupan hyllyillä komeilee nyt jo 11 erilaista Baba Foodsin tuotetta. Aidon herkullisesta hummuksesta ja baba ganoushista falafeleihin sekä kvinoasalaattiin. Perheyrityksen tekeminen perustuu perheen isän, Chef Avin, vanhoihin resepteihin. Pelkän kulinarismin lisäksi yritys huokuu sosiaalisuutta ja kestävyyttä.

– Ympäristöystävällisyys meille hyvin tärkeä osa työtämme, toteaa Ronit Hovav-Halonen, yksi Baba Foodsin perustajista ja Avin tytär.

Baba Foodsin kanta-asiakkaat ovatkin valveutunutta sorttia. Yritys keskittyi brändinsä ilmeen uudistumisessa myös kestävyyteen.

– Omistimme paljon aikaa muovipaketin korvaava ratkaisun löytämiseen. Nyt falafelpakkauksemme on tehty kierrätettävästä pahvista, Hovav-Halonen iloitsee.

Aiempi musta muovipakkaus myös piiloutui värinsä vuoksi kaupan hyllyihin. Ilmeuudistuksen myötä falafelpyörykät loistavat kaupoissa ja ihmisten keittiöissä yhtä kirkkaasti kuin muutkin Baba Foodsin sankarit.

Baba Social Food -filosofian mukaan ruokahetkien ei pitäisi koskaan olla pönötystä, vaan rentoa viihtymistä. Ihmiset kun ovat aidoimmillaan syödessään. Aterian kuuluu myös näyttää hyvältä. Siksi pelkkä pakkaus ei riitä, vaan yrityksessä kannustetaan silmää miellyttävien arki- ja juhla-aterioiden loihtimiseen.

Mutta sääntöjä herkutteluun ja yhdessä viihtymiseen ei ole.

– Joskus törmään kysymykseen siitä, miten ruokiamme tulisi syödä, Hovav-Halonen naurahtaa.

– Vastaan tähän usein, että dippaa leipää purkkiin ja maista. Et voi epäonnistua.

Baba Foods Green Hummus

Lue myös