d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suomi kunniamaa Pariisin gastronomisilla festivaaleilla

Suomi on valittu kunniamaaksi syyskuun 21.-23. päivä Pariisissa järjestettävään Le Village International de la Gastronomie -tapahtumaan. Gastronomisella festivaalilla tarjotaan ranskalaiselle yleisölle makupaloja mm. suomalaisista luonnon- ja luomutuotteista. Raaka-aineet tulevat suoraan Suomen metsistä, vesistä ja pelloilta. 

Le Village International de la Gastronomie järjestetään kolmatta kertaa syyskuussa 2018 Pariisissa Eiffel-tornin kupeessa. Tapahtuma esittelee runsaalle ranskalaiselle yleisölle eri maiden ruokakulttuureja. Kolmen päivän ajan kulinaarinen festivaali kerää kiinnostunutta yleisöä ja mediaa paitsi ruoalla, myös kansainvälisellä kulttuurilla: taiteella, designillä, musiikilla ja tanssilla.

Tapahtuman kunniamaana Suomi saa huomiota muun muassa lehdistötilaisuuksissa ja tapahtuman markkinoinnissa. Suomen osastolla järjestetään kokkausnäytöksiä, tuotemaisteluita sekä brunssi suomalaisista tuotteista. Viikonlopun aikana pääsee maistamaan muun muassa glögiä, kalakeittoa, suomalaisista viljoista tehtyä risottoa, metsiemme marjoja ja mukana olevien yritysten tuotteita, esimerkiksi ruislastuja sekä ruusunterälehtihilloa.

– Osastolle väkeä vetää kuuluisa tv-kokki Grègory Cohen sekä suomalainen Ranskassa uransa tehnyt keittiömestari Alexandra Marschan-Claude. Marchan-Claude keskittyy näytöksissään tuomaan ranskalaiselle yleisölle tutuksi meidän rakkaimpia ruokiamme kalakeitosta karjalanpaistiin. Ranskalainen Cohen puolestaan tulkitsee raaka-aineitamme modernilla otteella, kertoo toimitusjohtaja Jarna Coadic Action Finlandista.

Suomen osallistumisen tapahtumaan järjestävät yhteistyössä ProAgria Etelä-Suomi ry sekä Action Finland! Pariisista. Osallistumisen tavoitteena on maistattaa suomalaisia makuja  ranskalaisilla, saada tunnettuutta laadukkaille suomalaisille raaka-aineille ja elintarvikkeille, luonnon- ja luomutuotteille sekä edistää suomalaista ruokavientiä.

– Meillä on pienenä maana rajalliset resurssit raaka-aineita ja tuotteiden valmistajia, joten emme pärjää määrillä vaan oikein kohdennetuilla toimilla ja todella korkealaatuisilla tuotteilla. Suomalaisilla pk-yrityksillä on paljon annettavaa ranskalaisille kulinaristeille, kun vain kuuntelemme heidän tarpeitaan. Kaikki lähtee kohdeyleisöstä: on jätettävä kotiin suomalainen tapa tarjota asioita omasta näkökulmastamme – siihen sorrumme liian usein kansainvälisillä markkinoilla, muistuttaa Tuula Repo ProAgria Etelä-Suomesta.

Tapahtuman suojelijoina toimivat arvostettu Ranskan presidentin keittiömestari Guillaume Gomez sekä Euroopan suurimman Rungis-tukkutorin johtaja Stéphane Layani. Vuonna 2017 tapahtumassa vieraili 31 000 kävijää ja ruoka-annoksia tarjoiltiin 65 000. Paikalla oli runsaasti ranskalaisia toimittajia, ranskalaisia radio- ja tv-kanavia, 30 mediaa ympäri maailman ja tapahtumasta kirjoitettiin näiden lisäksi 30 blogissa. 

Mukana olevat yritykset

– Alabi Oy, Utajärvi, perunarieskat ja ruisbagelit

– FP Kotaja Oy, Vampula, ruusunterälehtihillo

– Hukka Design Oy, Tuupovaara, design -vuolukivituotteet

– Karviaisten Tila, Salo, härkäpaputuotteet

– Luonnon Magiaa Oy, Ikaalinen, marja- ja kuusenkerkkäjauheet

– Malmgårdin Viljamakasiini Oy, Pernaja, alkuviljat ja muut erikoisviljatuotteet

– Polar Nutrition Oy, Kuusamo, xylitol- ja pakurituotteet

– Sienestä Oy, Vaala, tattisipsi, sienet ja jäkälä

– Vavesaaren Tila Oy, Kangasniemi, luomutäysmehut

– Teiskon Viini Oy, Tampere, marjaviinit

– Åby Foods Oy, Porvoo, ruislastut

Mukana olevat yritykset on valittu tarkoin sen perusteella, että yrityksen tuotteilla on aidot mahdollisuudet menestyä Ranskan selektiivisillä elintarvikemarkkinoilla. Projekti on osa ProAgrian ja Action Finlandin yhteistyötä, jonka tavoitteena on saada suomalaiset laatuelintarvikkeet Ranskan-markkinoille. 

Lue myös