Siirry pääsisältöön

Arnolds on muutakin kuin makeaa

– Itse asiassa myös suolaiset herkut ovat kuuluneet tarjontaamme jo vuosituhannen taitteesta asti, toteaa tuotekehityspäällikkö Mikko Listo. Usein meidät kuitenkin mielletään pelkkänä donitsipaikkana, ja sillä puolella meillä on edelleenkin laaja ja monipuolinen valikoima.

Arnoldsin suolaiseen valikoimaan kuuluu tällä hetkellä runsaita täytettyjä bageleita, rapsakoita toasteja, raikkaita salaatteja sekä herkullisia croissanteja. Valikoimaa täydentävät aidoista marjoista valmistetut smoothiet ja fruitiet.

Arnoldsin tuotekehityspäällikkö Mikko Listo. Kuva: Sanna Nuutinen/Foto Bakery Oy

– Omat suosikkini tästä tuotelinjasta ovat klassinen ja runsas Chicken Caesar-salaatti sekä selkeän maukas Aura & Salami Toast. Makuja ja valikoimaa kehittäessäni etsin jatkuvasti tasapainoa perinteiden kunnioittamisen ja uusien konseptien välillä, mutta prioriteetti on aina maku. En tuo valikoimaan tuotetta, joka olisi muuten mielenkiintoinen, mutta jättää maun suhteen toivomisen varaa, kuvailee Listo.

Ketjun arvoissa korostuvat laatu ja tuoreus: tuotteet valmistetaan aina tilauksesta eikä niitä seisoteta muovissa odottamassa. Raaka-aineet hankitaan mahdollisuuksien mukaan läheltä, vaikka ensisijaiset hankintakriteerit ovatkin maku ja laatu.

– Toki nämä vaatimukset usein yhdistyvätkin, toteaa Listo ja mainitsee hyvänä esimerkkinä suositun BBQ Pork Bagelin, jonka täytteenä on kotimaisen Wotkinin savukassleria sekä kotimaisten laatutuottajien marinoitua punasipulia ja kastikkeita.

– Teemme yhteistyötä luontopositiivisen Slow Forest Coffee -kahviyhtiön kanssa. Yhteistyön olennaisena osana käyttämämme kahvipavut tulevat suoraan 14 viljelijäperheeltä Nonsoungin kylästä Laosista ja jokaisesta kahvikilosta menee 80 senttiä kylän kehitystoimenpiteisiin. Tuotannossa käytetään luontoystävällistä peltometsäviljelyä. 

– Huikeinta tässä on papujen jäljitettävyys: yhteistyön puitteissa voimme seurata kunkin papuerän tietoja viljelijän ja jopa palstan tarkkuudella, toteaa Listo.

Mutkaton palvelu viimeistelee kahvilakokemuksen

Viihtyvyys ja palvelun laatu ovat kahvilatoiminnan kynnyskysymyksiä, ja Arnoldsissa panostetaan laadun ja tuoreuden lisäksi iloiseen ja nopeaan palveluun. Myös take away -palvelut ovat tämän päivän asiakkaalle tärkeitä. Arnoldsin houkuttelevat donitsilaatikot ovatkin tulleet monelle tutuiksi työpaikkojen palaveripöydiltä.

”Harva tiedostaa, että Arnolds on supisuomalainen ketju.”

– Yritysten lisäksi toivotamme tietysti aivan kaikki makean- ja suolaisennälkäiset asiakkaat tervetulleiksi. Kahviloitahan meillä on koko maan mitalta 27 kpl, eteläisimmästä Suomesta aina Ouluun asti, sanoo Listo.

Teksti: Kaisa Mäntyranta

Pääkuva BBQ Pork Bagel. Kuva: Svante Gullichsen.

www.arnolds.fi

www.slowforestcoffee.com

Lue myös