Siirry pääsisältöön

Fazer Yosa tuo markkinoille innovatiivisen kaurapohjaisen ruuanvalmistustuotteen

Kasvipohjaisten tuotteiden kysyntä jatkaa kasvuaan Suomessa ja maailmalla. Fazer Lifestyle Foods vastaa kuluttajakysyntään tuomalla markkinoille täysin uudenlaisen kauratuotteen: ruuanvalmistukseen ja sellaisenaan syötäväksi tarkoitettu Fazer Yosa Kaurapala on runsasproteiininen kaurainnovaatio, jolle on haettu patenttia. 

Fazer Yosa -tuotevalikoima koostuu herkullisista kaurapohjaisista tuotteista, jotka sopivat käytettäviksi monipuolisesti aamusta iltaan. Uutuustuotteen avulla Fazer Lifestyle Foods laajentaa tarjoamaansa kasvipohjaisten proteiinien kategoriaan. Fazer Yosa Kaurapala löytyy kauppojen kylmähyllystä helmikuussa 2019.

“Olemme ylpeitä esitellessämme Fazer Yosa Kaurapalan suomalaisille kuluttajille. Tuotekehitysprojekti on ollut erittäin antoisa, ja sen johtotähtenä on ollut täysin uudenlaisen ruuanvalmistustuotteen tarjoaminen kasvipohjaisista ratkaisuista kiinnostuneelle kuluttajalle.”, kertoo Heli Anttila, toimitusketju- ja tuotekehitysjohtaja, Fazer Lifestyle Foods.” Meille koko arvoketjun läpinäkyvyys on ensiarvoisen tärkeää, sillä kuluttaja arvostaa ylivertaisen maun lisäksi vastuullista tuotantoa”, jatkaa Anttila.

Fazer Yosa Kaurapala Maustamaton, 160 g ja Fazer Yosa Kaurapala Yrtit, 160 g 

Fazer Yosa Kaurapala on uudenlainen kasvipohjainen ruuanvalmistustuote. Kaurapalaa voi käyttää juuston, tofun tai minkä tahansa proteiinituotteen tavoin monipuolisesti ruuanvalmistuksessa, esimerkiksi sellaisenaan kylmänä salaateissa tai kypsennettynä wokeissa tai uuniruuissa.

Kaurapala on nimensä mukaisesti pakattuna yhtenä palana, josta voi kuutioida sopivan kokoisia paloja tarpeen mukaan. Kaurapala sopii myös siivutettavaksi juustohöylällä ja käytettäväksi kuten juusto tai leikkele leivän päällä.

Uutuustuotteet ovat runsasproteiinisia (15 g/100 g) ja ne sisältävät rasvaa 8 g/100 g ja suolaa 1,2 g/100 g. Tuotteiden valmistuksessa on käytetty herneproteiinia. Kaurapalasta on kaksi makuvaihtoehtoa: Fazer Yosa Kaurapala Maustamaton ja Fazer Yosa Kaurapala Yrtit, jossa yrtteinä on käytetty mm. oreganoa ja basilikaa.

Kaurainnovaatiolle on myönnetty Suomen Sydänliiton hallinnoima Sydänmerkki merkkinä siitä, että tuote on parempi valinta kategoriassaan. 

Pohjoismainen kaura saa voimansa ainutlaatuisista kasvuolosuhteista

Pohjoismaissa 60. leveyspiirin pohjoispuolella kasvukausi on lyhyt mutta tehokas. Kaura kylvetään toukokuussa ja korjataan elo- ja syyskuussa. Keskiyön auringon tuoma poikkeuksellinen valoisuus kasvattaa kauran lyhyessä ajassa huippuunsa. Talvella maa on jäässä, mikä osaltaan selittää Pohjoismaiden maaperän ja luonnon puhtauden ja kauran huippulaadun.

Kasvipohjaisella ruokavaliolla on tutkitusti positiivinen vaikutus maapallon tulevaisuuteen, sillä kasvisten suosiminen auttaa muun muassa vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä ja veden kulutusta tuotannossa. Lisäksi Fazer on laatinut omat vastuullisen viljanviljelyn periaatteet yhteistyössä viljelijöiden kanssa.

Fazer Yosa -tuotteet: http://www.fazer.fi/yosa ,Uutuus http://fazer.fi/kaurapala

Lähde: http://news.cision.com/fi/fazer-group/r/fazer-yosa-tuo-markkinoille-innovatiivisen-kaurapohjaisen-ruuanvalmistustuotteen,c2725826

Lue myös