Siirry pääsisältöön

Saariston Martalle oma jouluinen tv-ohjelma

Saariston Martta tuli tv-katsojille tutuksi viime kesänä AltaTV:n Mökki ja Potkuri -ohjelmasta, jossa hänellä oli oma ruokaosio. Nyt on edessä siis oma tunnin ohjelma. Joulukokkausten ja askartelun lisäksi ohjelmassa vieraillaan muun muassa Pyynikin munkkikahvilassa Tampereella ja kyläkauppa Knalliksessa Västanfjärdissä. Ohjelmassa muun muassa kokataan karitsaa vaihtoehtona kinkulle ja näytetään miten pyöräytetään itse mehiläisvahakynttilät. – Suosin lähiruokaa kaikessa tekemisessäni. Minulle se merkitsee Suomessa tuotettua ruokaa. Hyvillä ja puhtailla raaka-aineilla on vaikea epäonnistua, Piia kertoo.

Piia asuu vanhassa kansakoulussa Kemiönsaarella. Paikka oli aiemmin Helsingissä asuneelle perheelle vapaa-ajan asunto, josta tulikin pysyvä kotipaikka. Tänä vuonna Piia valittiin Kemiönsaaren Vuoden lähettilääksi. – Oli kunnia-asia tulla valituksi tähän tehtävään. Saaristo on upea paikka asua ja lomailla. Nyt korona-aikana yhä useampi kotimainen matkailija on löytänyt meidänkin saarellemme.

Piia on itseoppinut ruoanlaittaja. Hän on koulutukseltaan steiner-lastentarhanopettaja. – Tykkään tehdä rehtiä suomalaista kotiruokaa, lihaa, kalaa ja kanaa. Tutkin paljon vanhoja reseptejä ja tuunaan niitä tähän aikaan sopiviksi. Käytän voita ja kermaa aina, kun ruoka sitä vaatii. Piperrykset eivät ole minun juttuni!

Perheeseen kuuluvat myös muun muassa kaksi newfoundlandinkoiraa Iita ja Meeri. Tilalla on myös kanala.

Saariston Martta on Piian oma yritys, mutta hän toimii myös paikallisessa marttayhdistyksessä. – Marttatoiminnassa parasta on yhteisöllisyys, neuvojen jakaminen ja muiden opastaminen. Näinä aikoina martta-aate on todella ajankohtainen.

Saariston Martta pitää blogia kotisivuillaan www.saaristonmartta.fi ja päivittää ahkerasti Instagram- ja Facebook-tilejään.

Saariston Martan joulu: AlfaTV:llä 15.12. klo 18.

Lue myös