d-md-none
Siirry pääsisältöön

Ravintola Nokan Pientilatori Kanavarannassa jo yhdeksännen kerran

Ravintola Nokka järjestää perinteeksi muodostuneen Pientilatorin Helsingin Katajanokalla elokuun viimeisenä lauantaina 31.8.2019. Kaikille avoin ruokatapahtuma esittelee sadonkorjuukauden parhaat raaka-aineet ja kotimaisia tuottajia niiden takana.

Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon kuuluva Nokka on erikoistunut lähiruokatuotteeseen jo 17 vuoden ajan. Tämän varmistamiseksi keittiöpäällikkö Ari Ruoholla on tukenaan verkosto laadukkaimpien kotimaisten raaka-aineiden tuottajia viljelijöistä ja kasvattajista kalastajiin ja metsästäjiin. Nokan Pientilatori on vuodesta 2010 lähtien esitellyt kotimaisia tuottajia myös kuluttajille ja muille ravintola-alan toimijoille. Ravintola Nokan Pientilatori-tapahtumassa pääsee maistelemaan laadukasta kotimaista lähiruokaa ja -juomaa, tekemään ostoksia parinkymmenen eri tuottajan tiskiltä ja myös itse oppimaan kalan ja riistan käsittelyä.

– Tapaamme tuottajiamme säännöllisesti joko meillä tai tiluksilla, sillä haluamme aidosti tietää raaka-aineistamme ja niiden taustoista. Ensimmäiset Pientilatorit järjestettiinkin tuottajiemme yhteisesittelyinä kanta-asiakkaillemme, sillä molemmat yhdessä mahdollistavat ravintolamme toiminnan. Tapahtuma on vuosi vuodelta kasvanut suuremmaksi, eräänlaiseksi Katajanokan yleiseksi sadonkorjuujuhlaksi ja ruokafanien perhetapahtumaksi, iloitsee keittiöpäällikkö Ari Ruoho ja lisää, että tämän vuoden erityisteemana on kotimainen riista ja tapahtumassa on myös yleisölle avoin kala- ja riistakoulu.

Tänä vuonna Pientilatori toteutetaan yhdessä pientilatoritapahtumiin erikoistuneen Helsinki Farmers’ Marketin kanssa. Helsinki Farmers’ Market on kuukausittain toistuva toritapahtuma, joka pyrkii edistämään kaupunkilaista lähiruoan yhteisöllisyyttä yhteyttämällä kuluttajia, ravintoloita ja pientuottajia.

– Jokainen tietää, että itse pyydetty kala maistuu aina paremmalta kuin pakkasbulkki. Vähintä mitä voimme ravintolana samanlaisen nautinnon eteen tehdä on tietää, kuka niiden pyytämisestä vastaa ja että se tapahtuu kestävän kalastuksen periaattein. Sama pätee kaikkiin Nokan raaka-aineisiin. Siksi tuottajien rooli on meidän kaltaisemme ravintolan toiminnalle kriittisen tärkeä ja toivon, että myös kuluttajat tutustuisivat pientuottajien osaamiseen ja herkkuihin, lisää Ruoho.

Nokan pientilatorilla on tänä vuonna mukana mm: Ahlberg, Anjan Luontoherkku, Bosgård, Bovik, Chjoko, Feri’s Sausages, Herrakunnan Lammas, Hinkkalan Kartano, Järki Särki, Jukolan Juustola, Kohonen Farm Mangalitza, Kolatun Juustola Oy, KontioMehu, Laidun Hereford, Mustila Viini, NORD-T, Piipanoja, Prolocalis, Päivärinteen Ruislastu, Sallan Villiporo, Stadin Tarhaajat Ry, Svarfvars, Unimog-ruokarekka, Viiniverla, Villawool, Viltgården ja Åby Foods.

Nokan hiiligrillistä ja ainutlaatuisesta Unimog-ruokarekasta tarjolla riistaa sekä monipuolisesti kasviksia. Baaripisteissä pientuottajien virvokkeita ja olutta sekä myös viiniä ja satokauden cocktaileja. Nokan puotikahvilassa toimii ravintolan oma myyntipiste, josta saa myös kahvia, teetä, erikoiskahveja ja pientä makeaa.

Lisää infoa osoitteissa: http://www.ravintolanokka.fi/fi/ravintola/pientilatori

Ravintola Nokan Pientilatori järjestetään lauantaina 31.8.2019.
Ovet ovat avoinna klo 11.00-17.00.

Ravintola Nokka, Kanavaranta 7 F, 00160 Helsinki.

Lähde

Lue myös