Siirry pääsisältöön

Luomuherkkuja kotimaiselta gourmet-tilalta

Vavesaaren oman tilan ja muiden lähialueen tuottajien raaka-aineista valmistetut luomu-ja herkkutuotteet kattavat hillomarmeladit, marmeladimakeiset, myslit, mehut, kuohujuomat ja glögit.

– Makeat tuotteet ja glögit sopivat tietysti erityisen hyvin tähän vuodenaikaan, toteaa Vavesaaren tilan yrittäjä Taina Laitinen.

– Pyrytoti on taas oma voimajuomamme, joka antaa energiaa vaikkapa pirtsakan hiihtolenkin lomassa. Alkoholiton kuohuviinimme piristää juhlia vuoden ympäri.

Vaikka Vavesaaren tuotelistaa selatessa on vaikea olla inspiroitumatta tulevan joulupöydän luomiseen, ovat kaikki tilan lähituotteet oiva lisä aivan tavalliseen arkeen. Tämän ovat huomanneet myös pääkaupunkiseudulla asuvat. Erityisesti Vavesaaren granolan kysyntä on ollut alusta asti kovaa japanilaisen Mujin Kamppiin vastikään avaamassa jättimyymälässä.

Helsingissä Vavesaaren tuotteisiin pääsee tutustumaan joulun alla Senaatintorin Tuomaan markkinoilla ja sekä Kauppakeskus Forumin jouluisessa TRE Christmas Marketissa. Myös Stockmannin Food Market Herkkujen keskustan, Tapiolan, Itäkeskuksen ja Jumbon myymälöistä sekä Kaaren ja Jumbon Maatilatorien hyllyiltä voi mukaansa napata Vavesaaren uniikkeja tuotteita.

Oli ostospaikka mikä tahansa, tapahtuu todellinen taika edelleen Vavesaaren oman sekä tämän yhteistyökumppanien lähitiloilla.

– Tilauksesta valmistamme ihmisten kotipuutarhojen marjoista ja omenoista mehuja omalla mehuasemallamme, Laitinen muistuttaa.

Tuloksena tässäkin raikas ja ainutlaatuinen herkkutuote – itselle tai lahjaksi.

Teksti: Joonas Ranta

Lue myös