d-md-none
Siirry pääsisältöön

Grillatut pihvit, ribsit ja makkarat ovat kesäkeittiön parasta antia

Me suomalaiset olemme ehdottomasti grillikansaa, tuumaa Wotkin’s Hannuksen myymäläpäällikkö Matias Paulamäki. Grillikausi käynnistyy heti, kun ilmat lämpenevät – usein jo varhain keväällä. Intohimoisimmat grillaavat ympäri vuoden. Grillaaminen on koko perheen tapahtuma, jossa riittää tekemistä jokaiselle. Se sopii arkeen ja juhlaan.

Grillausta harrastetaan pihoilla ja parvekkeilla. Kesämökkien keittiöt ovat usein karuja – siksi ruokaa laitetaan grillillä. Lähellä voi olla oma kasvimaa tai yrttitarha, josta saa tarpeelliset lisukkeet grillaamiseen.

Wotkin’sin valikoimista löytyvät kaikki lihat ja makkarat grillaushetkiin

On nautaa, possua, karitsaa ja broileria, riistaa unohtamatta. Maustamattomana tai marinoituna. Entrecôte, marmoriulkofilee sekä T- ja L-luupihvit tarjoavat gourmet-tasoisia elämyksiä. Kerran jauhetusta ja rasvaisemmasta burgerjauhelihasta tulee mainioita burgerpihvejä. Makkaroiden ystävä voi valita perinteisiä grillimakkaroita tai raakamakkaroita.

Wotkin’sin suosituksia grilliin:

  • Naudan fileevarras, grillipihvi, entrecôtepihvi, L- ja T-luupihvi, flank steak (kuvepaisti), marmoriulkofilee, vasikan ulkofilee
  • Porsaan sisäfilee, fileevartaat, ulkofilee- ja kasslerleikkeet, porsaan paahtokylki, baby ribsit, spare ribsit sekä iberico (mustasorkkasika)
  • Broilerin rintafileet, paistileikkeet
  • Lampaankare, fileet, paahtopaisti, paistikiekot
  • Hirvi, metsäkauris, saksanhirvi, poro
  • Runsaasti erilaisia grilli- ja raakamakkaroita

Grillatut porsaan baby ribsit ja coleslaw-salaatti

Baby Ribsit

  • Baby ribsejä (varaa 1-2 ribsiä ruokailijaa kohden)
  • Grillimaustetta
  • Barbeque-kastiketta ribsien valeluun paiston jälkeen
  1. Hiero ribsien pintaan grillimaustetta ja anna maustua 2 tuntia jääkaapissa. Ota lihat n. 1 tunti ennen grillausta lämpenemään.
  2. Grillaa ribsejä kannen alla hautuen n. ½ tuntia välillä käännellen.
  3. Sivele BBQ-kastiketta ribsien pintaan ennen tarjoilua.

Coleslaw-salaatti (4:lle)

  • 300 g valkokaalia suikaloituna
  • 2-3 porkkanaa raastettuna
  • puolikas punasipuli
  • 1 dl ananasmurskaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa, sokeria, valkopippuria
  1. Suikaloi ensin valkokaali ja punasipuli. Mausta se suolalla ja ripauksella sokeria sekä valkoviinietikkaa.
  2. Sekoita ja painele mausteiden kera niin, että mausteet imeytyvät. Kaali ja sipuli alkavat marinoitua ja pehmetä.
  3. Raasta sen jälkeen porkkanat karkealla terällä ja sekoita ne kaali-sipuliseoksen kanssa keskenään.
  4. Lisää ananasmurska mehuineen sekä majoneesi, kermaviili ja valkopippuri. Sekoita ja tarkasta maku.

Anna salaatin tekeytyä muutamia tunteja jääkaapissa ennen tarjoilua. Salaatti säilyy hyvin jääkaapissa muutamia päiviä, joten sen voi tehdä valmiiksi etukäteen vaikka edellisenä päivänä. Tarjoile lisäksi grillattuja pihvitomaatteja.

Lue myös