Siirry pääsisältöön

Suomen paras lager tulee Torniosta

Tornion Panimon NORTH Arctic Lager valittiin ykköseksi Suomen Paras Olut -kilpailussa.

Suomalainen Olut ry:n järjestämään kilpailuun osallistui 240 olutta yhteensä 40 kotimaiselta panimolta. Sarjoja oli yhdeksän ja NORTH Arctic Lager voitti kultaa vaaleiden lagereiden sarjassa. Vaalea lager on Suomen eniten juotu oluttyyppi.

Tuomaristo arvioi oluiden laatu- ja makutekijät sokkomaisteluina sarja kerrallaan. Kotimaisten asiantuntijoiden lisäksi tuomaristossa oli mukana seitsemän kansainvälistä tuomaria Hollannista, Puolasta ja Saksasta. Tuomarit ovat jo vuosia olleet vakio-osallistujia maailman merkittävimmissä olutkilpailuissa, kuten World Beer Cup ja European Beer Star. 

– Onhan tämä aivan käsittämättömän upea hetki! Nortti on olutmestarimme Petri Tervasmäen taidonnäyte. Kuvailin Petelle, millaisen oluen haluan ja sanoin, että teepä siitä Suomen paras lager. Sehän pirulauta teki, iloitsee Tornion Panimon johtaja Kaj Kostiander välittömästi tulosjulkistuksen jälkeen. 

– Haaste oli kova, varsinkin kun oluen piti ehtiä Napapiirin sankarit -elokuvan promokiertueelle. Käytössä oli panimon laajennuksen jälkeen aivan uusi laitteisto. Selätimme kuivahumaloinnin haasteet, ja kun vuodenvaihteessa uusi alkoholilaki mahdollisti vierrevahvuuden nostamisen, saimme Northista entistäkin maukkaamman,” kuvailee Tornion Panimon olutmestari Petri Tervasmäki oluen kehitysprosessia. 

RAIKAS, LAPPILAINEN PAKKAUS 

Kun kerran elokuvaolutta lähdettiin luomaan, myös tuotteen pakkaukseen kiinnitettiin erityistä huomiota. Sen haluttiin henkivän Lappia ja olevan samalla raikas ja nykyaikainen. Etiketin suunnittelusta vastasi nimettömänä pysyttelevä alan kotimainen huipputekijä. 

– Northista ja sen vastaanotosta täytyy olla kokonaisuudessaan tyytyväinen. Kaikki lähtee tietysti hyvästä tuotteesta. North on tyylipuhdas esimerkki uudenlaisesta lagerista, missä maukas mallas ja reilu humalointi lyövät kättä lappilaisen panemisen perinteen kanssa. North kertoo jo nimenä mistä se tulee, ja Napapiirin sankarit 3 -elokuvan sponsorisopimus tarjoutui kuin räätälöitynä oluen lanseerauksen tueksi. Napapiirin sankareiden virallinen janonsammuttaja ”Nortti” nousikin nopeasti kohderyhmänsä suosioon, kertoo Tornion Panimon markkinointijohtaja Jami Teirikari. 

Lue myös