Siirry pääsisältöön

Lahden MM-kisavieraat pääsevät nauttimaan suomalaisesta huippuruoasta

Lahti MM2017-kisojen VIP-ruokatarjoilusta vastaa lokakuussa olympiakultaa voittanut Fazer Culinary Team kahdeksassa kisaravintolassa. Ruoan inspiraationa ovat suomalainen luonto ja sen aromikkaat ja puhtaat raaka-aineet yhdistettynä suomalaiseen innovatiiviseen keittiöosaamiseen.  

Lahti2017-tapahtuman ruuat on suunnittelut olympiakultaa lokakuussa napanneen Fazer Culinary Team -joukkueen kapteeni Mika Pesonen. Lähtökohtana ovat perinteiset suomalaiset raaka-aineet ja maut. Makuelämykset toteutetaan modernilla otteella, mutta perinteitä kunnioittaen.

Metsän, pellon ja järven makuja

-Menun filosofiana ovat suomalaiset maut ja lähiruoka. Tarjolla on paljon kotimaisia luonnon raaka-aineita sekä sesongin herkkuja. Jokaisessa kahdeksassa pisteessä on omanlaisensa menukokonaisuus. Ruoassa näkyy vahvasti myös kasvispainotteisuus; tarjoamme uusia makuyhdistelmiä – kotimaisia juureksia ja kasviksia ─ uudella tavalla. Suomalainen metsä maistuu menussa muun muassa tattien, kantarellien ja katajan muodossa. Kotimaiset pellot tulevat esille niin rukiin, kauran, speltin kuin härkäpavun muodossa. Järviemme antimia edustavat siika, särki ja hauki. Emme myöskään unohda suomalaisia mahtavia juureksia, maitotaloustuotteita, lihaa, ruisleipää tai suomalaista täysksylitolia, Pesonen kertoo.

Lue myös