Siirry pääsisältöön

Raclette-juusto testissä

Saimme testiin paketit Entremont Raclette -viipaleita ja niiden mukana toimeksiannon: tehkää juustosta jotain ihan muuta kuin raclettea! Me juuston ystävinä otimme haasteen ilolla vastaan, sillä raclette-juusto sopii mainiosti korvaamaan juustoraasteen esimerkiksi pizzassa, lämpimissä voileivissä, piirakoissa ja erilaisissa vuokaruoissa. Tämä kannataa myös pitää mielessä, jos juustoa jää yli raclette-illasta (jos se nyt on edes mahdollista).

Me päädyimme hyödyntämään raclette-juustoa perinteisissä uuniruoissa: makaronilaatikossa ja cannelloneissa! Katso alta juuston käyttövinkit!

Raclette -makaronilaatikko

”Minulle raclette oli melko uusi tuttavuus, mutta halusin koittaa sitä johonkin hyvin perinteiseen arkiruokaan. Valitsin tehdä makaronilaatikkoa, jolloin tämä arkiherkku saisi yllättävän uuden nosteen raclettesta. Tein tavalliseen tapaan makaronilaatikon (itse pidän munamaidottomasta versiosta) ja valmiin annoksen päälle lisäsin tavallisella paistinpannulla sulatettua raclette juustoa. Kannattaa kokkausvaiheessa laittaa makaroonilaatikkoon hieman vähemmän juustoa mitä tavallista, koska raclette hoitaa osan siitä. Tämä todellakin toimi! Ja parasta, että jokainen ruokailija voi laittaa haluamansa määrän lisäjuustoa annokseensa.” – Toptaste Vilma.

Katso tästä Vilman resepti kahden juuston makaroonilaatikkoon!

Pinaatti-kanacannellonit

”En ole koskaan tehnyt cannelloneja, mutta suurena lasagnen ystävänä innostuin heti tästä ruokalajista. Päädyimme tekemään putket itse tuorepastasta rullaamalla, sillä valmiita putkia ei ollut kaupan kuivahyllyllä saatavilla. Mielestäni lasagnen kruunaa täyteläinen juustokastike. Niinpä päätin hyödyntää tilaisuuden ja testata, miten raclette-juustosta tehty juustokastike sopii cannelloneihin!” – Toptaste Jenni.

Nappaa tästä talteen resepti Jennin pinaatti-kanacannelloneille!

Pinaatti-kanacannellonit, Jenni Ylisirniö

Lue myös