d-md-none
Siirry pääsisältöön

Pinaatti-kanacannellonit

Uunissa meheväksi paistuvat cannellonit on mitä mainioin viikonloppuruoka! Hauduta tomaattikastike huolella, valmista cannellonien täyte ja juustokastike ja rullaile tuorepasta lasagnelevyt vuokaan. Voit toki käyttää myös valmiita putkia, mutta itse pidän tästä tuorepastaversiosta. Kokeile juustokastikkeeseen vaihteeksi raclette-juustoa! Myös tavallinen juustoraaste toimii hyvin.

Varaa valmistukseen aikaa noin tunti. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa!

Ainekset:
1 pkt tuorepasta lasagnelevyjä
1 sipuli
4 rkl pestoa
65 g babypinaattia
100 g valkosipulituorejuustoa
400 g kanajauhelihaa
suolaa ja pippuria

Tomaattikastike:
1 valkosipulinkynsi
1 prk Muttia
2 rkl tummaa siirappia
suolaa ja pippuria
öljyä

Juustokastike:
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
2 dl kuutioitua raclette-juustoa tai juustoraastetta
ripaus suolaa

  1. Aloita täytteen valmistuksesta: ruskista jauheliha pannulla ja lisää kuutioitu sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi pinaatti ja kun se on kutistunut, lisää tuorejuusto ja pesto, sekoita. Siirrä pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
  2. Kuullota valkosipulia öljyssä ja lisää pannulle Mutti ja siirappi. Mausta suolalla ja pippurilla ja hauduta 30 minuuttia.
  3. Tomaattikastikkeen hautuessa, levitä lasagnelevyille täytettä, kääri ne rullalle ja aseta voideltuun vuokaan.
  4. Valmista juustokastike: sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Älä anna seoksen ruskistua. Lisää kerma pienissä erissä ja sekoita samalla. Hauduta hetki ja lisää juusto koko ajan sekoittaen. Sekoita kunnes juusto on sulanut. Lisää ripaus suolaa.
  5. Kaada ensin cannellonien päälle tomaattikastike ja sen jälkeen juustokastike. Pudottele pinnalle pestoa.
  6. Paista 180 asteessa 20 minuuttia. Tarjoile basilikan kanssa.

Resepti ja kuva: Jenni Ylisirniö

Lue myös