d-md-none
Siirry pääsisältöön

Turkulaiset yrittäjät pyöräilevät talvella Suomen halki

Turkulaiset yrittäjät pyöräilevät talvella Suomen halki

Entiksen hurjapäinen kaksikko Jussi Heikkinen ja Andrej Krsjak aikovat pyöräillä helmikuussa Suomen halki.

Entiksen työntekijät aikovat levittää hyönteisruuan ja siihen vahvasti kytkeytyvän kestävän elämäntavan sanomaa pyöräilemällä helmikuussa Suomen halki kotikaupungistaan Turusta Nuorgamiin. Matkaa kertyy kaiken kaikkiaan noin 1500 kilometriä. Retken arvioitu kesto on neljä viikkoa. 

Matkan tarkoituksena on jakaa ihmisille tietoa hyönteisruuasta, kestävästä elämäntavasta sekä liikunnasta. Matkaa dokumentoidaan reaaliaikaisesti Youtubessa ja sosiaalisessa mediassa. Entiksen seikkailijat aikovat vierailla matkan varrella tapahtumissa ja yöpyä vapaaehtoisten majoittajien luona.

 ´´Yritämme startup-yrityksenä pitää budjetin mahdollisimman matalana ja toisaalta myös päästä tapaamaan mahdollisimman paljon ihmisiä eri puolilta Suomea. Mikäli siis haluatte majoittaa meidät tai osallistua muulla tavoin tempaukseemme, voi meihin mieluusti ottaa yhteyttä. Majoituksesta vastineeksi tarjoamme tiskauksen ja siivouksen lisäksi myös meidän tuotteita´´, lupaa Entiksen Jussi Heikkinen.

 Tärkein tavoite pysyä hengissä

Matkaa tehdään leveärenkaisilla Fatbikeilla. Reitti suuntautuu Turusta rantatietä pitkin Ouluun, josta jatketaan nelostietä Rovaniemen ja Sodankylän kautta aina Suomen ja EU:n pohjoisimpaan kylään Nuorgamiin. Heikkisellä ja Krsjakilla on vahvaa erä- ja kuntoilutaustaa, mutta vastaavan veroista suoritusta kummallakaan ei ole vyöllään entuudestaan.

Olosuhteet helmikuussa ovat ankarat ja Entis onkin saanut mukaansa varustepuolelle lukuisia yhteistyökumppaneita. Matkaa tukevat mm. Tunturi, Bontrager, Scandinavian Outdoor ja Power.

”Onneksi mukaan on lähtenyt myös muita rohkeita yrityksiä, sillä varusteiden on oltava kunnossa. Vaikka tavoitteena onkin tavata ihmisiä ja dokumentoida hyönteisruuan tilaa Suomessa, lienee silti ensisijainen tavoitteemme pysyä hengissä Nuorgamiin asti. Siinä auttavat asialliset välineet ja varusteet”, Heikkinen toteaa.

Matkaan lähdetään Turusta 1.2. Entiksen seikkailijoiden vaiheita voi seurata YoutubestaInstagramista sekä Facebookista  @entisfinland -kanavalta.

Lähde: https://www.epressi.com/tiedotteet/ruoka-ja-elintarvikkeet/turkulaiset-yrittajat-pyorailevat-talvella-suomen-halki.html

Lue myös