d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kananmunalla menee hyvin

Kananmunien kokonaiskulutus kasvoi Suomessa viime vuonna huikeat 5.9 %, mikä on yksittäisen

elintarvikkeen kasvussa iso luku. Pääsiäinen on erityisesti kananmunien sesonkiaikaa, jolloin kauppojen

munahyllyt tyhjentyvät vauhdilla.

Ruokatrendit taustalla

Kananmunien kulutuksen kasvun voi olettaa johtuvan ruokatrendeistä, uusista tutkimustuloksista ja

kananmunatuotteista. Itä-Suomen yliopisto julkaisi helmikuussa 2016 tutkimustuloksen, jonka mukaan runsaskolesterolisen ruuan tai munien syönti ei lisää sydäninfarktin

riskiä edes perinnöllisesti. Nielsenin tutkimusten mukaan puolestaan lähellä tuotettu, kotimainen ja

terveellinen ruoka on kuluttajalle merkittävä tekijä ostokäyttäytymisessä. Kananmuna täyttää kaikki edellä

mainitut kriteerit.

Lue myös